Washington s Chárom a Pánikom je vo forme, Ovečkin prekonal Gordieho Howea

Alexander Ovečkin.
Alexander Ovečkin. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. mar 2021 o 07:15

Pozrite si výsledky nočných zápasov NHL.

AKTUALIZOVANÉ o 9.00

NEW YORK. Hokejisti Washingtonu zvíťazili v domácom zápase NHL nad New Jersey 4:0. V drese Capitals nebodovali útočník Richard Pánik ani obranca Zdeno Chára, dva góly strelil Alexander Ovečkin.

Pre ruského útočníka to bol 148. zápas, v ktorom strelil viac ako jeden gól. Prekonal tak zápis Gordieho Howea a posunul sa na štvrté miesto v historickom poradí ligy.

Viac takýchto zápasov majú na konte len Wayne Gretzky (189), Brett Hull (158) a Mario Lemieux (154).

Ovečkin zároveň so 723 gólmi stiahol náskok Marcela Dionnea v tabuľke najlepších strelcov v histórii profiligy. Dionne má na piatom mieste na konte 731 gólov.

"Myslím si, že si vzal k srdcu kritiku, keď veľa ľudí hovorilo, že mal zlý štart do sezóny. Momentálne je asi najnebezpečnejší hráč v lige. Každá jeho strela je nebezpečná a je úžasné, koľko príležitostí si dokáže vytvoriť a koľko gólov je schopný streliť," uviedol na Ovečkinovu adresu jeho spoluhráč Conor Sheary.

Iľja Samsonov si pripísal prvé čisté konto sezóny, keď vychytal 24 striel. Jeho náprotivok Scott Wedgewood čelil 31 strelám, pričom tri išli aj od Slovákov - dve vyslal Zdeno Chára, jednu Richard Pánik. Obaja však nebodovali.

Washington vyhral deviaty z posledných desiatich zápasov.

Anaheim uspel na ľade St. Louis 4:1, brankár John Gibson pomohol k triumfu 33 úspešnými zákrokmi.

Gibson pritom predchádzajúcich šesť zápasov nechytal pre zranenie v dolnej časti tela. "Bol náš najlepší hráč na ľade. Má vynikajúci cit pre hru," povedal pre portál nhl.com tréner "káčerov" Dallas Eakins.

Arizona si doma poradila so San Jose 5:2, domáci útočník Phil Kessel odohral svoj 1100. zápas v NHL a strelil aj gól. Stal sa vo veku 33 rokov a 172 dní najmladším americkým hráčom, ktorý pokoril túto hranicu.

V kanadskom derby vyhral Winnipeg v Calgary 3:2. Blake Wheeler, Kyle Connor a Paul Šťastný zaznamenali gól a asistenciu, brankár Connor Hellebuyck mal 25 úspešných zákrokov.

NHL - základná časť - 27. marec:

Washington - New Jersey 4:0

Góly: 6. Ovečkin (Kuznecov), 12. Bäckström (Wilson, Sheary), 48. Sheary (Wilson), 57. Ovečkin (Kuznecov, Oshie)

/obranca Zdeno Chára (Washington) odohral 17:34 min, pripísal si dva plusové body, v zápase mal dve strely a raz sedel na trestnej lavici/

/útočník Richard Pánik (Washington) odohral 10:04 min, mal jednu strelu a jeden bodyček/

St. Louis - Anaheim 1:4

Góly: 51. O'Reilly (Scandella, Krug) - 23. Steel (Silfverberg), 40. Jones (Getzlaf), 59. Grant (Fowler), 60. Rakell

Arizona - San Jose 5:2

Góly: 7. Dvorak (Garland, Fischer), 39. Schmaltz (Ljubuškin, Ekman-Larsson), 48. Dvorak, 50. Hunt (Crouse, Brassard), 50. Kessel (Keller, Ekman-Larsson) - 22. Hertl (Karlsson), 53. Marleau (Ferraro, Meier)

Calgary - Winnipeg 2:3

Góly: 47. Lucic (Backlund, Hanifin), 59. Tkachuk (Lindholm, Hanifin) - 10. Wheeler (Šťastný, Connor), 26. Connor (Poolman), 55. Šťastný (Wheeler, Scheifele

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington s Chárom a Pánikom je vo forme, Ovečkin prekonal Gordieho Howea