Švéd ohúril v NHL, za jednu tretinu dosiahol šesť bodov. Tatar asistoval

Mika Zibanejad (vľavo) v drese New York Rangers.
Mika Zibanejad (vľavo) v drese New York Rangers. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|18. mar 2021 o 07:05

Jurčo zažil víťazný debut v tejto sezóne.

AKTUALIZOVANÉ O 9:30

NEW YORK. Švédsky hokejista Mika Zibanejad zažiaril v NHL šiestimi kanadskými bodmi za tri góly a rovnaký počet asistencií, ktorými prispel k triumfu New Yoru Rangers nad Philadelphiou 9:0.

Všetky body zaznamenal 27-ročný center Rangers v druhej tretine, po troch asistenciách strelil v rozpätí 29. až 39. minúty čistý hetrik.

Šesť bodov v jednej perióde sa v histórii súťaže podarilo získať iba Bryanovi Trottierovi z New Yorku Islanders v derby proti Rangers, ktoré sa hralo 23. decembra 1978.

VIDEO: Mika Zibanejad a jeho čistý hetrik

Zibanejad prelomil streleckú smolu

Zibanejad strelil tri góly zo štyroch striel, rovnaký počet presných zásahov zaznamenal zo 76 pokusov v úvodných 27 zápasoch sezóny.

"Jednoducho keď puk nechce ísť dnu, tak sa nedá nič robiť. Som rád, že som to prelomil. Je to len jeden zápas, ale hrali sme výborne a mám pocit, že naša forma stúpa," povedal švédsky útočník pre nhl.com.

Šesť bodov v jednom zápase zaznamenal v drese Rangers naposledy Mark Messier, ktorý 25. novembra 1992 proti Pittsburghu Penguins strelil dva góly a pridal štyri asistencie. Klubový rekord sedem bodov (3+4) drží z februára 1976 Steve Vickers.

Sedem gólov v jednej dvadsaťminútovke strelili Rangers naposledy 21. novembra 1971 proti Californie Golden Seals. Minimálne deväť gólov strelili Rangers naposledy 10. novembra 1998, keď deklasovali Tampu Bay Lightning 10:2.

Rangers viedol tréner farmárskeho tímu

Rangers hrali bez hlavného trénera Davida Quinna aj jeho asistentov Jacquesa Martina, Davida Olivera a Grega Browna, ktorí sa ocitli na covid listine.

Rangers viedol tréner farmárskeho tímu z Hartfordu Kris Knoblauch, na lavičke bol aj jeho asistent z tímu Wolf Pack Gord Murphy a asistent generálneho manažéra Rangers Chris Drury.

Knoblauch sa o tom, že večer bude viesť Rangers, dozvedel počas tréningu v Hartforde.

"Zavolali mi asi o pol dvanástej na obed. Išiel som sa rýchlo pobaliť, bral som, že to bude na jeden zápas, ale povedali mi, že možno pôjdem s tímom aj na trip, a preto som musel pridať veci navyše. Zbehlo sa to veľmi rýchlo, človek nemal čas ani premýšľať a zrazu viedol zápas v NHL. Na tento večer nikdy nezabudnem," povedal Knoblauch.

Tatar bodoval, nastúpil aj Jurčo

Tomáš Tatar si pripísal bod za asistenciu pri prehre Montrealu s Winnipegom 3:4 po predĺžení. Pre 30-ročného slovenského krídelníka to bola dvanásta asistencia a celkovo sedemnásty bod v 28. zápase.

VIDEO: Tomáš Tatar a jeho asistencia

Slovenský útočník sa podieľal na prvom góle Canadiens, ktorým Phillip Danault znížil v druhej tretine na 1:2. Montreal prehrával po štyridsiatich minútach 1:3, ale potom znížil Brendan Gallagher a do predĺženia poslal duel minútu a pol pred koncom Tyler Toffoli.

V 55. sekunde extračasu však o triumfe Jets rozhodol 15. gólom v sezóne Nikolaj Ehlers. Tatar bol na ľade 14 a pol minúty, zaznamenal dva plusové body, jednu strelu a jeden hit.

Premiéru v sezóne si odkrútil jeho krajan Tomáš Jurčo, ktorý nastúpil v tretej útočnej formácii Vegas spoločne s Nicolasom Royom a Keeganom Kolesarom

Jeho tím prehrával 1:3, napokon však dokázal otočiť na 5:4. Pripísal si štvrtý triumf po sebe a upevnil si prvé miesto v tabuľke Západnej divízie.

NHL - základná časť - 18. marec:

Ottawa – Vancouver 2:3 sn (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 23. Dzingel (Bishop, Wolanin), 46. Norris (Brown) - 3. Boeser (Horvat, Schmidt), 9. Horvat (Höglander), rozhodujúci nájazd Gaudette

NY Rangers – Philadelphia 9:0 (2:0, 7:0, 0:0)

Góly: 8. Lemieux (Fox, Howden), 15. Panarin (Strome), 22. Bučnevič (Zibanejad), 24. Bučnevič (Trouba, Zibanejad), 28. Trouba (Zibanejad, Bučnevič), 29. Zibanejad, 35. Zibanejad (Panarin, Strome), 39. Zibanejad (Kreider, Bučnevič), 40. Chytil (Hájek, Lafreniere)

Winnipeg – Montreal 4:3 pp (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)

Góly: 1. Wheeler (Forbort, Šťastný), 16. Connor (Dubois, Ehlers), 34. Connor (Dubois, Morrissey), 61. Ehlers (Dubois) - 22. Danault (Gallagher, Tatar), 46. Gallagher (Danault), 59. Toffoli (Perry, Drouin)

/útočník Tomáš Tatar (Montreal) odohral 14:28 min, zaznamenal asistenciu, pripísal si dva plusové body, raz vystrelil na bránku, rozdal jeden bodyček a zablokoval jednu strelu/

Vegas – San Jose 3:7 (0:2, 1:1, 2:4)

Góly: 4. Theodore (Pacioretty), 47. Glass (Theodore, Stone), 51. Hague (Marchessault, Karlsson), 53. Reaves (Nosek, Whitecloud), 55. Martinez (Nosek, Theodore) - 27. Nieto (Meier, Hertl), 28. Ferraro (Leonard, Kane), 36. Labanc (Kane, Ferraro), 56. Kane (Karlsson, Hertl)

/útočník Tomáš Jurčo (Vegas) odohral 7:56 min, zaznamenal mínusový bod, raz vystrelil na bránku, rozdal jeden bodyček a raz stratil puk/

Los Angeles – St. Louis 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Góly: 4. Doughty (Kopitar, Iafallo), 5. Grundström (Moore, Anderson-Dolan), 15. Moore (Walker, Anderson-Dolan), 59. Kopitar (Petersen, Doughty) - 37. Hoffman

Calgary – Edmonton 5:4 (1:0, 0:3, 4:1)

Góly: 30. Lindholm (Tkachuk, Dube), 55. Backlund (Mangiapane), 57. Gaudreau (Tkachuk, Hanifin) - 5. Nugent-Hopkins (McDavid), 8. Puljujärvi (Barrie, Draisaitl), 29. Kahun (Draisaitl, Barrie), 42. McDavid (Barrie, Draisaitl), 44. Chiasson (Nugent-Hopkins, Barrie), 46. Nurse (McDavid, Puljujärvi), 49. Kassian (Haas, Nurse)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Švéd ohúril v NHL, za jednu tretinu dosiahol šesť bodov. Tatar asistoval