Carolina vyhrala aj štvrtý zápas a postúpila do finále Východnej konferencie

Islanders nevyhrali nad Carolinou ani jediný raz.
Islanders nevyhrali nad Carolinou ani jediný raz. (Autor: SITA)
Sportnet|4. máj 2019 o 06:06

Islanders končia v play off.

BRATISLAVA. Hokejisti Caroliny Hurricanes sa stali prvým finalistom Východnej konferencie NHL. V piatkovom štvrtom súboji 2. kola play off Carolina doma zdolala New York Islanders 5:2 a v sérii triumfovala hladko 4:0 na zápasy.

Súperom Caroliny v súboji o postup do finále NHL bude víťaz série medzi Bostonom a Columbusom (aktuálny stav 2:2).

V druhom piatkovom stretnutí sa v semifinále Západnej konferencie hráči Dallasu tešili z víťazstva 2:1 na ľade St. Louis a v sérii vedú 3:2. Znamená to, že Dallas je len jeden krok od postupu do finále konferencie. Môže ho urobiť už v nedeľu 5. mája na svojom ľade.

Carolina dosiahla šieste víťazstvo za sebou

Konferenčné finále si hráči z organizácie Hurricanes (predchodca Hartford Whalers) zahrajú po štvrtý raz po rokoch 2002, 2006 a 2009. V roku 2006 dosiaľ jediný raz zdvihli nad hlavy slávny Stanleyho pohár.

Hokejisti Caroliny v predchádzajúcej sérii 1. kola otočili nepriaznivý stav v súboji s Washingtonom Capitals z 2:3 na 4:3, čiže aktuálne natiahli sériu víťazstiev na šesť zápasov.

V súboji číslo 4 v PNC Arene v Raleighu strelil prvý gól už v 3. min hosťujúci útočník Mathew Barzal, ale v polovici zápasu po zásahu kapitána Justina Williamsa to bolo už 4:1 pre domácich.

A keď ruský mladík Andrej Svečnikov pridal v 56. min piaty gól, o víťazovi a postupujúcom bolo definitívne rozhodnuté. V samom závere upravil na konečných 2:5 z pohľadu Islanders Brock Nelson.

Skúsený Williams ťahá mužstvo

Je zaujímavé, že Islanders rovnakým výsledkom ako teraz prehrali, teda 0:4 na zápasy, v 1. kole suverénne vyradili Pittsburgh Penguins.

Gól 37-ročného Williamsa bol jeho tretím v aktuálnom play off, celkovo 39. a zároveň stým bodom vo vyraďovacej časti v kariére (39+61). Držiteľ troch Stanleyho pohárov je jediným súčasným hráčom z tímu Hurricanes, ktorý ho v tomto klube získal v roku 2006.

"Veľa to znamená pre ľudí v klube, našich fanúšikov, ale aj pre mňa a každého, kto sa doma díval na naše zápasy či počúval komentár v rádiu," cituje Williamsa oficiálny portál NHL. K štvrtému víťaznému zápasu ešte najskúsenejší hráč tímu dodal:

"Dvoma gólmi na začiatku druhej tretiny sme vzbudili v súperovi pochybnosti a už sme si to potom strážili. Veľmi nám pomohol aj brankár McElhinney, ktorý mal pár veľkých zákrokov, keď sme to potrebovali."

Dallas je krok od postupu

Tréner NY Islanders Barry Trotz zhodnotil skorú rozlúčku svojho tímu v 2. kole play off nasledovne. "Celú sezónu sme my boli tí, ktorí sme boli úspešní a svojou hrou spôsobovali frustráciu iným. Teraz sa stal opak, náš súper nás takto dostal. V celej sérii sme sa len naháňali za výsledkom a nedosiahli ho."

V súboji St. Louis - Dallas otvoril skóre už v 3. min Jason Spezza, pre skúseného 35-ročného útočníka Stars to bol tretí gól v aktuálnom play off a sedemdesiaty bod v celej kariére vo vyraďovacej časti.

V 27. min zvýšil na 2:0 pre hostí fínsky obranca Esa Lindell a ako sa neskôr ukázalo, bol to víťazný gól. Domáci už len znížili v 49. min Jadenom Schwartzom na konečných 1:2.

Schwartz siedmym gólom v play off potvrdil pozíciu najlepšieho strelca Blues a druhého najlepšieho celkovo vo vyraďovacej časti po Loganovi Couturovi (9).

NHL 2018/2019 - semifinále Východnej konfernecie - 4. máj:

Carolina - New York Islanders 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

/stav série:4:0, Carolina postúpila do finále Východnej konferencie/

Góly: 5. Aho (Teräväinen, Faulk), 23. Teräväinen (Foegele, Aho), 24. McKegg (Pesce, Martinook), 29. Williams (J. Staal, Niederreiter), 56. Svečnikov (Faulk) - 3. Barzal (D. Toews, Eberle), 59. Nelson (Mayfield, D. Toews)

NHL 2018/2019 - semifinále Západnej konfernecie - 4. máj:

St. Louis - Dallas 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

/stav série: 2:3/

Góly: 49. Schwartz - 3. Spezza (Seguin, Janmark), 27. Lindell (Radulov, Klingberg)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Carolina vyhrala aj štvrtý zápas a postúpila do finále Východnej konferencie