Los Angeles je v kríze, šesť duelov za sebou prehralo prvý raz od roku 2007

Momentka zo zápasu medzi Anaheimom a Los Angeles.
Momentka zo zápasu medzi Anaheimom a Los Angeles. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|20. jan 2018 o 07:15

Slovenský útočník Marián Gáborík nebodoval.

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Gáborík nebodoval pri tesnej prehre Los Angeles Kings na ľade Anahemu Ducks 1:2 v stretnutí severoamerickej NHL. Tridsaťpäťročný krídelník odohral a 14:17 minúty a inkasoval dvojminútový trest za hákovanie.

Po bezgólových dvoch tretinách otvoril skóre v 43. minúte domáci útočník Adam Henrique, už o dve minúty vyrovnal Alex Iafallo. Víťazstvo Anaheimu stanovil v 53. minúty skúsený Ryan Kesler.

Hokejisti losangeleského klubu prehrali už šiestykrát po sebe, čo sa im stalo prvýkrát od decembra 2007.

Hráči Floridy Panthers uspeli doma nad hokejistami najmladšieho tímu súťaže Vegas Golden Knights 4:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil po 44 sekundách dodatočného času obranca Aaron Ekblad.

V drese Vegas skórovali i obaja najlepší strelci mužstva William Karlsson a James Neal.

"Snažím sa hrať vyrovnane celý rok. Som tu na strieľanie gólov a som šťastný, že hrám s takými skvelými spoluhráčmi," poznamenal James Neal podľa nhl.com.

Pre trénera víťazného tímu Gerarda Gallanta išlo o vôbec prvý zápas na Floride odvtedy, čo s ním Panthers 27.novembra 2016 ukončili spoluprácu. Počas prvej tretiny mu na Floride poďakovali spomienkovým videom.

"Prežil som tu dobré obdobie. Nie je to o mne, fanúšikovia na mňa boli milí a to si vážim," uviedol 54-ročný kouč. Jeho zverenci nevyužili šancu dostať sa na čelo celej NHL. Aktuálne sú druhým najlepším tímom celej súťaže, o jeden bod viac získali hráči Tampy Bay Lightning.

Montreal Canadiens uspel vo Washingtone nad miestnymi Capitals tesne 3:2. Hostia zvíťazili po troch nezdaroch. Prvý triumf v drese Montrealu vychytal brankár Antti Niemi, ktorý v tejto sezóne pôsobil už aj v Pittsburghu Penguins a Floride Panthers.

Tridsaťštyriročný Fín zneškodnil 24 striel súpera. "Veľa to pre mňa znamená. Prvé víťazstvo v novom tíme i v sezóne. Od môjho predchádzajúceho triumfu ubehlo veľa času. Bol to pre mňa výnimočný zápas a výnimočný úspech." poznamenal Niemi.

NHL 2017/2018 - základná časť (20. január):

Florida - Las Vegas 4:3pp (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 4. J. McGinn (Bjugstad), 16. Barkov (Trocheck), 44. Dadonov (Barkov, Yandle), 61. Ekblad (Barkov, Huberdeau) - 15. Perron (Haula, Hunt), 27. W. Karlsson (S. Theodore, R. Smith), 58. Neal (Haula, W. Karlsson)

Washington - Montreal 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly: 34. Carlson (Ovečkin, Kuznecov), 60. Eller (Niskanen, Orlov) - 28. Pacioretty (Drouin, Gallagher), 51. Byron (Jeřábek, Pacioretty), 59. Pacioretty (Plekanec, Byron)

Anaheim - Los Angeles 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 43. Henrique (O. Kaše), 53. Kesler (Beauchemin, Cogliano) - 45. Iafallo (Kopitar, Muzzin)

/slovenský útočník Marián Gáborík (LA) odohral 14:17 minúty a zaznamenal jeden dvojminútový trest/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Los Angeles je v kríze, šesť duelov za sebou prehralo prvý raz od roku 2007