Messi mal lakomých svadobčanov, na charitu dali symbolické čiastky

Lionel Messi s manželkou Antonellou Roccuzzovou.
Lionel Messi s manželkou Antonellou Roccuzzovou. (Autor: TASR/AP)
ČTK|4. aug 2017 o 07:03

Namiesto vecných darov mali finančne prispieť, Piqué prehral viac v kasíne.

BUENOS AIRES. Futbalista Lionel Messi chcel so svojou partnerkou urobiť dobrý skutok, keď pred vyše mesiacom na vlastnej svadbe požiadal hostí o príspevok pre argentínsku charitatívnu organizáciu, ktorým mali svadobčania nahradiť vecné dary.

Približne 260 svadobčanov, medzi ktorými bolo viacero bohatých celebrít, poslalo na charitu dohromady iba necelých 10 000 eur, teda v prieme asi 38 eur na osobu. Informoval o tom argentínsky deník Clarín.

Messi sa so svojou dlhoročnou partnerkou Antonellou Roccuzzovou oženil 30. júna v Argentíine.

Na obrade v Messiho rodnom meste Rosario sa zúčastnili napríklad Messiho spoluhráč Gerard Piqué s jeho známou partnerkou kolumbijskou speváčkou Shakirou, momentálne už najdrahší futbalista planéty Neymar aj ďalší spoluhráč z Barcelony Luis Suárez.

Novomanželia nechceli svadobné dary, ale vyzvali svadobčanov, aby darovali príspevok nadácii Techo Argentina, ktorá zabezpečuje bývanie ľuďom v hmotnej núdzi. Nadácia tento týždeň oznámila, že dostala zhruba asi 200.000 argentínskych pesos (asi 9 628 eur).

Gerard Piqué.
Gerard Piqué. (Autor: TASR/AP)

Argentinský denník Clarín uviedol, že výsledok je o to smutnejší v porovnaní so sumou 15 000 dolárov (12650 eur), ktorú Piqué utratil v miestnom kasíne.

Päťnásobný najlepší futbalista sveta Messi, ktorý týždeň pred svadbou oslávil 30. narodeniny, žije so svojou manželkou už deväť rokov a majú spolu dvoch synov -štvorročného Thiaga a ročného Matea.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Messi mal lakomých svadobčanov, na charitu dali symbolické čiastky