New York zaliali oslavujúci fanúšikovia Yankees, plánujú už obhajobu

TASR|7. nov 2009 o 10:59

Na Broadwayi počas piatkových osláv zisku 27. titulu bejzbalistov New Yorku Yankees v Svetovej sérii šaleli ľudia, zvonili kostolné zvony a lietali papierové konfety.

New York.

Play off profesionálnej MLB patrilo v roku 2009 Newyorčanom, jeho finále vyhrali 4:2 a zahatali tímu Philadelphia Phillies cestu k obhajobe najprestížnejšej bejzbalovej trofeje.

Dlhých deväť rokov čakal najslávnejší bejzbalový klub na svete, aby opäť oslavoval titul vo Svetovej sérii. Na formu pouličného karnevalu si však Newyorčania spomenuli veľmi rýchlo, tisíce ľudí lemovali chodníky, po ktorých sa slávnostný sprievod blízko Wall Street presúval.

Hráči obklopení fanúšikmi a bývalými bejzbalistami Yankees sa promenádovali po dolnom Manhattane na otvorených dvojposchodových autobusoch s veľkou pompou.

"Milujem to!" zjavne si nevšímal námahu pracovník mestskej údržby John Freeman odpratávajúc konfety a rolky papiera, ktoré hádzali ľudia aj z mrakodrapov.

Celé rodiny, ktoré vynechali prácu a návštevu škôl, sa zabávali spoločne s mužstvom, očividne im bolo cťou zúčastniť sa osláv. Hráči si šalejúci dav nahrávali na kamery, keď im predstavitelia New Yorku na radnici odovzdali symbolické kľúče od mesta.

Jedna z najväčších hviezd tímu Derek Jeter, ktorý strážil celý čas trofej, ju za burácania davu zdvihol nad hlavu pri tónoch hymny víťazov "We are the Champions" od skupiny Queen.

"Čakanie na trofej bolo veľmi dlhé, všakže?" pýtal sa Jeter davu na margo deväťročného pôstu na titul. "Je to dobrý pocit, byť naspäť s trofejou," dodal.

Z fanúšikov i hráčov bolo cítiť, že sa titulu neplánujú v budúcnosti vzdať, dav dlho skandoval poradové číslo v poradí ďalšej trofeje pre Yankees:

"Dvadsaťosem, dvadsaťosem!" Manažér tímu Joe Girardi na slávnosti fanúšikom povedal, že práve volal s majiteľom Georgeom Steinbrennerom o "zdupľovaní" veľkého triumfu.

"Dnes ráno mi povedal, že lepšou vecou, ako táto skvelá party, je získať titul dva razy v rade. Podotkol, že v najbližších 96 dňoch to mám každému pripomenúť a byť pripravený na budúcoročný útok," povedal Girardi ľuďom, ktorí hltali jeho každé slovo.

Priaznivci neskrývali sebavedomie a opätujúc kričali, že ďalšie prvenstvo je na ceste a nič prirodzenejšie, ako jeho zisk na budúci rok, neexistuje.

Yankees slávili úspech počas prvej sezóny na novom Yankee Stadium.

"Nie je nič krajšie, ako inaugurovať nový štadión titulom. Je to 'dóm', ktorý vybudovali hráči okolo Jetera. Už si ani nepamätáme štadión, ktorý preslávil Rutha," povedal fanúšik Michael Rheubottom.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»New York zaliali oslavujúci fanúšikovia Yankees, plánujú už obhajobu