Serena Williamsová prekonala Federerov rekord

Halepová (vpravo) porazila Španielku Suarez-Navarrovú.
Halepová (vpravo) porazila Španielku Suarez-Navarrovú. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. sep 2016 o 19:42

Niekdajšia dvojka svetového rebríčka WTA v singli Halepová, teraz piata v hodnotení, má presvedčivé leto.

NEW YORK. Rumunská tenistka Simona Halepová nasadená ako piata zvíťazila za 98 minút 6:2, 7:5 nad španielskou jedenástkou podujatia Carlou Suárezovou-Navarrovou v pondelňajšom zápase osemfinálového 4. kola dvojhry na grandslamových US Open v New Yorku.

V úvodnej časti Halepová rozhodla odskočením na 4:0, v druhom sete nedoplatila na to, že súperku pustila z 5:3 na 5:5. Dala o jeden "winner" viac (25:24) a urobila menej nevynútených chýb - 18:24.

Halepová nestratila v osemfinále ani set.
Halepová nestratila v osemfinále ani set. (Autor: TASR/AP)

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Konstance Halepová bude vo štvrťfinále čeliť lepšej zo stretnutia Serena Williamsová (USA-1) - Jaroslava Švedovová (Kaz.). Ak uspeje, vyrovná si osobný rekord v lokalite Flushing Meadows z vlaňajška. Na parížskom Roland Garros 2014 bola až vo finále.

Niekdajšia dvojka svetového rebríčka WTA v singli Halepová, teraz piata v hodnotení, má presvedčivé leto: uspela v 21 z ostatných 23 duelov vrátane celkového triumfu na prestížnom prípravnom turnaji v Montreale.

V štatistike proti 28-ročnej Suárezovej-Navarrovej (12.) sa ujala vedenia 6:5. Revanšovala sa za prehru 6:2, 3:6, 5:7, ktorú inkasovala minulý rok v máji na antuke v Ríme.

Karolína Plíšková.
Karolína Plíšková. (Autor: TASR/AP)

Česká tenistka Karolína Plíšková postúpila medzi najlepších osem na grandslamovom turnaji US Open. V pondelkovom dramatickom osemfinále vyradila domácu Venus Williamsovú za 124 minút 4:6, 6:4, 7:6 (3).

Plíšková vynechala olympiádu v Rio de Janeiro a darí sa jej. Vyhrala deviaty zápas za sebou, potvrdila pozíciu českej jednotky a prvýkrát v živote si zahrá grandslamové štvrťfinále. Za stavu 6:5 a 40:0 mala tri mečbaly, ale napokon rozhodla až v tajbrejku.

Serena má viac víťazstiev ako Federer

Serena Wiliamsová slávila rekordné 308. grandslamové víťazstvo v Open ére a v historických tabuľkách sa odpútala od Švajčiara Rogera Federera.

Svetová jednotka dosiahla významný míľnik vďaka hladkému triumfu 6:2, 6:3 nad Kazaškou Švedovovou v osemfinále US Open. Vo štvrťfinále v New Yorku narazí na turnajovú päťku Rumunku Halepovú. 

Serena Williamsová postúpila na US Open do štvrťfinále.
Serena Williamsová postúpila na US Open do štvrťfinále. (Autor: TASR/AP)

Williamsová mala z rekordného grandslamového triumfu veľkú radosť. "308 víťazstiev na podujatiach veľkej štvorky, to je obrovské číslo, ktoré veľa hovorí o dĺžke mojej kariéry. Svedčí o tom, že na okruhu WTA hrám naozaj dlho a stále dokážem podávať konzistentné výkony. Na to som naozaj veľmi hrdá," povedala pre oficiálnu stránku WTA 22-násobná grandslamová šampiónka, ktorá proti Švedovovej zahrala 11 es. Počas celého duelu nečelila ani jedinému brejkbalu a po prvom podaní získala 93 percent fiftínov.

 V prípade triumfu sa na US Open v počte grandslamových titulov odpúta od legendárnej Nemky Steffi Grafovej.

Ako posledná postúpila medzi elitnú osmičku Chorvátka Ana Konjuhová, ktorá nečakane vyradila štvrtú nasadenú Poľku Agnieszku Radwaňskú 6:4, 6:4.

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále):

Simona Halepová (Rum.-5) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-11) 6:2, 7:5 za 98 minút

Karolína Plíšková (10-ČR) - Venus Wiliamsová (6-USA) 4:6, 6:4, 7:6 (3)

Serena Williamsová (1-USA) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 6:2,6:3

 Ana Konjuhová (Chor.) - Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) 6:4, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serena Williamsová prekonala Federerov rekord