Nesmie trénovať ani dotýkať sa žien. Slovenský šampión PML sa stal mníchom

Juraj Tutura.
Juraj Tutura. (Zdroj: PML)
SvetMMA|16. júl 2024 o 15:40

Elitný thaiboxer začal novú životnú etapu.

Slovenský bojovník Juraj Tutura sa stal budhistickým mníchom a prijal meno Dhammika, informuje na sociálnych sieťach.

Začal tak úplne novú životnú kapitolu, ktorá so sebou prináša aj dodržiavanie režimu a 227 prikázaní. Nemôže napríklad prijať ani používať peniaze, denne konzumuje 2 jedlá do 13:00, potom už nemôže jesť nič.

Ako nový mních si musí brať svoju misku na jedlo so sebou na modlitby, a ak ju zabudne, nebude jesť. Vstáva každý deň o 4:30, nesmie sa dotýkať žien a nesmie ani trénovať, tancovať, počúvať hudbu či sledovať televíziu, uvádza organizácia PML.

"Mám dlhý príbeh, s ktorým by som sa chcel s vami podeliť, ale napíšem len moje hlavné myšlienky na teraz," napísal Tutura na sociálnych sieťach a pokračoval: "Keď som šiel do Thajska, môj hlavný zámer bol napredovať ako bytosť a stať sa najlepšou verziou seba samého.

Zázrakom som sa ocitol v chráme, kde mám na to najlepšie podmienky. Zázrakom preto, lebo som sa tu ocitol práve, keď som to najviac potreboval, a kvôli tomu, že ma na letisku nepustili letieť do Vietnamu, a tak som musel zmeniť plány a ísť do Malajzie."

V Malajzii slovenský bojovník zistil že, mu na účet neprišli očakávané finančné prostriedky, a tak vedel, že sa bude musieť uskromniť. Našťastie stretol známeho, ktorý bol na meditačnom pobyte.

"Ubytujeme sa v chráme, kde ak dodržuješ pravidlá a pomáhaš, môžeš tu byť zadarmo. Verím, že nič sa nedeje náhodne a som vďačný, že tu môžem byť. Stretol som tu veľa krásnych a múdrych bytostí," uviedol Tutura.

Šampión organizácie PML hovorí, že sa mu splnil sen stať sa mníchom. "Učím sa veľa nových, možno aj starých zabudnutých vecí a plním si zámer. A hlavná myšlienka je, že ak niečo naozaj chceš, máš správny zámer a robíš veci zo srdca, život vždy nájde pre teba tu správnu cestu.

Je dôležité robiť dobré skutky a nečakať nič naspäť. Ako mi povedal jeden mních, každý skutok sa ti mnohonásobne vráti. Je to ako, keď zješ jablko a zasadíš jeho semienko a o pár rokov vyrastie jabloň, a ty dostaneš späť nie jedno jablko, ale mnoho jabĺk po dlhú dobu," napísal Tutura.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nesmie trénovať ani dotýkať sa žien. Slovenský šampión PML sa stal mníchom