Prešov hráva vo Zvolene. Bez podpory fanúšikov

Prešovčania doteraz v lige vyhrali len raz. V Dubnici skóroval len Martin Novotný (druhý zľava).
Prešovčania doteraz v lige vyhrali len raz. V Dubnici skóroval len Martin Novotný (druhý zľava). (Autor: Noam Photo)
Róbert Andrejov|28. sep 2018 o 00:00

V kádri prvoligistu zostali z vlaňajška len dvaja hráči, vekový priemer je 20 rokov.

PREŠOV. Ešte pár dní pred štartom novej sezóny nebolo jasné, či hokejisti HC Prešov nastúpia do prvej ligy.

Šarišania nemali kde hrávať, navyše sa im rozpadol celý minuloročný káder.

Situácia sa vyjasnila tesne pred úvodným zápasom, a to vďaka pomoci extraligového HKM Zvolen, ktorý východniarom ponúkol svoj štadión aj viacerých hráčov.

Prešovčania majú za sebou už šesť odohraných zápasov, v ktorých získali iba tri body za víťazstvo nad bezzubou rezervou Nových Zámkov.

Z vlaňajška ostali v tíme iba dvaja hráči – obranca Radoslav Gábor a útočník Martin Novotný, ktorý zaznamenal aj jediný gól „koňarov“ v stredajšom súboji na dubnickom ľade.

Výkony ako na hojdačke

Gro aktuálneho kádra Šarišanov tvoria prevažne zvolenskí juniori, ktorých doplnili spomínaní Gábor s Novotným, jediný legionár Igor Ševčenko z Ukrajiny (naposledy hral za juniorku Žiliny), hráči z okolia a traja Prešovčania Marek Lamač, Sebastián Hrabčák a Richard Miščík.

Vekový priemer mužstva je iba niečo nad 20 rokov.

„So zostavou máme problémy, lebo je nás málo. Navyše mnoho z chlapcov, ktorí nastupujú, nemalo doteraz žiadne skúsenosti so seniorským hokejom. Aj preto sú zatiaľ naše výkony ako na hojdačke. Dobre sme zahrali so Skalicou či naposledy v Dubnici, na druhej strane slabé výkony sme podali so Spišskou Novou Vsou a s HC Bratislava. Príčiny treba hľadať v tom, že všetko sa ´zbúchalo´ narýchlo a nevedelo sa, kto za Prešov bude hrať. Myslím si však, že sa to bude postupne zlepšovať. Dôležité bude vyhnúť sa bojom o záchranu,“ rozhovoril sa Martin Novotný, ktorý je tretím najstarším hráčom tímu.

Aj keď má len 22 rokov...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Prešov hráva vo Zvolene. Bez podpory fanúšikov