Nemecký treťoligista postúpil v domácom pohári prekvapivo už do štvrťfinále

TASR|9. feb 2017 o 10:50

Súperom Sportfreunde Lotte budú futbalisti Borussie Dortmund.

BERLÍN. Senzačný príbeh futbalového klubu Sportfreunde Lotte pokračuje. Účastník tretej najvyššej nemeckej súťaže sa prebojoval už do štvrťfinále Nemeckého pohára.

Hráči Lotte v súťaži zdolali veľkých favoritov, postupne vyhrali nad bundesligovými klubmi Bayer Leverkusen i Werder Brémy.

V osemfinále zvíťazili nad druholigovým 1860 Mníchov 2:0 a prvýkrát v klubovej histórii sa predstavia medzi najlepšou osmičkou Nemeckého pohára.

Zostrih zápasu:

"Veľmi sa mi páči, ako hráme, je radosť pracovať s týmito chlapcami. Približne 90 až 95 percent z nich už nič podobné nezažije. Musíme si to užiť," povedal po zápase tréner Lotte Ismail Atalan.

Jeho zverenci otvorili skóre v 28. minúte, z ťažkého uhla sa presadil Jaroslaw Lindner. Poisťujúci presný zásah prišiel po prestávke, v 58. minúte si poradil s brankárom Kevin Freiberger.

Na treťoligistu čaká vo štvrťfinále Borussia Dortmund, ktorá v osemfinále vyradili po jedenástkovom rozstrele Herthu Berlín v základnej zostave so slovenským reprezentantom Petrom Pekaríkom.

Úvodný zápas je na programe 28. februára, odveta sa uskutoční 1. marca. Informovala agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Nemecký treťoligista postúpil v domácom pohári prekvapivo už do štvrťfinále