23.05.2023 | Skupina A
23.05.2023 | Sk. A
5 - 0
(2:0, 1:0, 2:0)

Nemci spečatili postup, poznajú už aj svojho štvrťfinálového súpera

Radosť hokejistov Nemecka, zľava Alexender Ehl a Wojciech Stachowiak.
Radosť hokejistov Nemecka, zľava Alexender Ehl a Wojciech Stachowiak. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. máj 2023 o 13:33

Nemecko obsadilo v A-skupine štvrté miesto.

MS v hokeji 2023 - skupina A

Nemecko - Francúzsko 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Góly: 4. Ehl (Stachowiak, Tuomie), 16. Tiffels (Peterka, Kahun), 23. Peterka, 44. Fischbuch (Wissmann, Noebels), 54. Kastner (Noebels, Wissmann)

Rozhodovali: Heikkinen (Fín.), Hürlimann (Švajč.) - Kroyer (Dán.), Nothegger (Rak.), vylúčení 3:5 na 2 min., navyše Farnier (Francúzsko) 5 min. + DKZ za faul kolenom, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 8598 divákov

Nemecko: Niederberger - Seider, M. Müller, Wissmann, J. Müller, Gawanke, Szuber, Wagner - Tiffels, Kahun, Peterka - Ehl, Sturm, Soramies - Fischbuch, Kastner, Noebels - Schütz, Stachowiak, Tuomie - Varejcka

Francúzsko: Ylönen - Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Onno, Crinon, Thiry, Guebey - Boudon, Texier, T. Bozon - Rech, Addamo, Leclerc - Bertrand, Claireaux, S. Treille - Farnier, Valier, K. Bozon

TAMPERE. Hokejisti Nemecka vyhrali na svetovom šampionáte štvrtý zápas v sérii a opäť si zaistili postup do štvrťfinálovej fázy turnaja.

Medzi najlepšími ôsmimi tímami majstrovstiev sveta chýbali od roku 2016 iba raz a pred troma rokmi v Rige dokonca obsadili štvrté miesto.

Spomenutú sériu víťazstiev zverenci Harolda Kreisa v utorok zavŕšili víťazstvom 5:0 nad Francúzskom, ktoré už nemalo šancu na postup.

Gólom a asistenciou sa blysol krídelník prvého útoku John Peterka, ktorý je v tabuľke produktivity už na druhom mieste (4+5).

Zároveň je známa prvá štvrťfinálová dvojica. Nemci ako štvrtý tím z A-skupiny vyzvú víťaza rižskej skupiny, ktorým sa s predstihom stali Švajčiari.

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2023

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Nemecko - Francúzsko na MS v hokeji 2023

Nemci vstúpili do zápasu sebaisto a k potrebnému víťazstvu zamierili od 4. minúty, keď sa po rýchlom protiútoku a prihrávke Stachowiaka presadil Ehl - 1:0.

Francúzi v prvej tretine veľa nevymysleli, hra Nemcov im robila problémy a často boli pod tlakom. Od 16. minúty bolo 2:0, keď Tiffels aj s prispením šťastia usmernil Peterkovu prihrávku za prekvapeného brankára Ylönena.

Nemci kontrolovali zápas aj v druhej tretine, v ktorej viedli od 23. minúte 3:0 po individuálnej akcii Peterku, ktorý je lídrom mužstva.

V tretej časti ešte favorit využil dve presilové hry, keď sa presadil Fischbuch a Kastner a upravil na konečných 5:0. Francúzi obsadili v základnej skupine 6. miesto s bilanciou jedno víťazstvo a päť prehier.

Hlasy po zápase:

/zdroj: iihf.com/:

Maximilian Kastner, útočník Nemecka: "Myslím si, že sme hrali veľmi dobre celých 60 minút. Vedeli sme, o čo hráme a išli sme za tým. Dnes sme spravili významný krok, ktorý nás povzbudí. Sme pripravení na štvrťfinále."

Anthony Rech, útočník Francúzska: "Opäť sme nedali gól, tretíkrát po sebe. Takáto hra nemohla stačiť na lepší výsledok. Neviem, čo sa stalo. Turnaj sme začali niekoľkými dobrými výkonmi, no potom sme hrali úplne inak. To sa nám nemôže stávať a musíme sa viac sústrediť na svoju hru."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Nemci spečatili postup, poznajú už aj svojho štvrťfinálového súpera