Dvanásty deň MS: Belgicko vypadlo a v Bruseli na oslavu trúbili autá

Belgickí futbalisti končia na MS 2022.
Belgickí futbalisti končia na MS 2022. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|2. dec 2022 o 01:00

Nemci a Belgičania končia, skupinu vyhralo Maroko a Japonsko.

DAUHÁ, BRATISLAVA. Na majstrovstvách sveta 2022 v Katare sa dejú veci. Ak by niekto pred turnajom tvrdil, že skupinu, v ktorej hrá Španielsko s Nemeckom vyhrajú Japonci, odpoveďou by mu bolo zrejme klopkanie na čelo.

Ale poďme po poriadku. Vo štvrtok sa z turnaja porúčali najskôr Belgičania (Kanada už bola pred poslednými zápasmi mimo postupovej hry). Nie, tento šampionát naozaj nie je pre starých.

Koniec zlatej generácie

Volajú ich zlatá generácia belgického futbalu, hoci žiadne zlato nikdy nezískali.

Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Eden Hazard, Romelu Lukaku či brankár Thibaut Courtois sa vypracovali na futbalové osobnosti a potiahli belgickú reprezentáciu k pekným úspechom - na tretie miesto na MS 2018 či do štvrťfinále na MS 2014, EURO 2016 aj 2020.

Ale v Katare sa ukázalo, že to najlepšie má tento belgický tím už za sebou.

V E-skupine Belgičania najskôr zdolali outsidera skupiny Kanadu 1:0, ale súper bol strelecky aktívnejší a experti dvíhali varovný prst.

K hustej atmosfére navyše prispel aj Kevin De Bruyne slovami o tom, že Belgičania nemajú v Katare šancu na úspech.

"Mali sme ju pred štyrmi rokmi. Máme dobré mužstvo, ale starneme. Prišli noví hráči, ale tí nie sú na takej úrovni, ako sme boli my na MS 2018," povedal po vydretej výhre.

K tomu, že v belgickom tíme nevládne práve pohoda, prispela aj milenecká aféra, ktorá rozkmotrila dve z veľkých hviezd belgického futbalu - De Bruyneho a brankára Courtoisa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Dvanásty deň MS: Belgicko vypadlo a v Bruseli na oslavu trúbili autá