Nemci nie sú nespokojní so Sylvestrom, ale chcú ešte viac

Vedenie Norimbergu má na Jakuba Sylvestra vysoké nároky.
Vedenie Norimbergu má na Jakuba Sylvestra vysoké nároky. (Autor: TASR)
SITA|9. jún 2015 o 12:48

V poslednej sezóne strelil slovenský útočník v drese 1.FC Norimberg 9 ligových gólov.

NORIMBERG. Predstavitelia nemeckého druholigového futbalového klubu 1. FC Norimberg nie sú nespokojní s výkonmi slovenského útočníka Jakuba Sylvestra v ostatnej sezóne, ale chcú od neho ešte viac.

Po schválení licencie na sezónu 2015/16 plánujú Nemci posily do ofenzívy, aby reprezentant SR mohol dostávať väčší priestor na tvorenie pod hrotom.

"Vieme, že Jakub má radšej prieniky do obrany. Musí si však počínať priebojnejšie a osvedčiť širšie lakte v zápasoch aj na tréningoch," povedal podľa magazínu Kicker riaditeľ úseku profesionálneho futbalu "Bavorov" Wolfgang Wolf.

"Ako 26-ročný ešte stále zďaleka nie je na konci rozvoja svojho potenciálu," uznal športový riaditeľ a vedúci oddelenia externých vzťahov 1. FC Norimberg Martin Bader.

Sylvestr prišiel vlani v lete za 1,7 milióna eur z Erzgebirge Aue. Nastúpil na 33 zápasov v II. bundeslige a nastrieľal 9 gólov.

Odchovanec Jupie Podlavice Sylvestr pôsobil doma v rodnej Banskej Bystrici, Slovane Bratislava a Petržalke, do Nemecka sa dostal cez chorvátske Dinamo Záhreb.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Nemci nie sú nespokojní so Sylvestrom, ale chcú ešte viac