Nechce titulovú šancu? Dariush sa po výhre na UFC 280 rozhodol vydať sa inou cestou

Beneil Dariush.
Beneil Dariush. (Zdroj: MMAJunkie.)
SvetMMA|2. nov 2022 o 16:17

Urobil rázne rozhodnutie.

LAS VEGAS. Ak by sme o niekom mohli povedať, že sa nachádza v zlý čas na tom nesprávnom mieste, tak by ním bol rozhodne Američan Beneil Dariush.

Elitnému bojovníkovi MMA, ktorý zápasí v americkej organizácii UFC, neostáva totiž v posledných mesiacoch nič iné, než vysporiadávať sa s nepriaznivými okolnosťami.

Hoci v UFC Dariush pridáva jedno víťazstvo za druhým, šanca zabojovať o titul ľahkej váhy mu akosi stále uniká.

Rozhodol sa inak

Keď minulý rok zdolal bývalého dočasného šampióna organizácie Tonyho Fergusona, vedie dalo jasne najavo, že potrebuje získať ešte jednu výhru. Vo februári sa potom pripravoval na Dagestánca Islama Machačeva, no krátko pred očakávaným duelom sa zranil.

A zatiaľ čo Machačev získal možnosť bojovať o pás a nakoniec ho aj na turnaji UFC 280 získal, Dariush sa musel vysporiadať s popredným poľským zápasníkom Mateuszom Gamrotom.

No ani presvedčivé víťazstvo v tomto ohľade nezmenilo situáciu. Do hry sa totiž vložil šampión perovej váhy UFC Alexander Volkanovski.

Ten priamo v oktagone na UFC 280 vyzval Machačeva, ktorý výzvu prijal. Dariush tak opäť raz ostal na čakacej listine.

„V tomto momente mám pravdepodobne možnosť bojovať s víťazom stretu Dustina Poiriera a Michaela Chandlera, do úvahy tiež pripadá Rafael Fiziev alebo Charles Oliveira,“

Nechcem čakať ďalších osem, deväť alebo viac mesiacov. Milujem zápasenie, skrátka chcem bojovať. Titul mi život nezmení.

Viem, kto som, viem svoju hodnotu a tiež to, na čo ma Boh stvoril. Opasok je skvelá vec, rád by som ho držal, ale nebudem teraz kvôli tomu čakať a mrhať svojím talentom,“ vyjadril sa tridsaťtriročný bojovník.

Dariush v UFC pôsobí od januára 2014. Za ten čas si v najlepšej svetovej lige rodák z Yorby pripísal šesťnásť víťazstiev, štyri porážky a jednu remízu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nechce titulovú šancu? Dariush sa po výhre na UFC 280 rozhodol vydať sa inou cestou