Derby reprezentácie s ligovým výberom. Nedarujú si nič zadarmo

Je to fantastická príležitosť ako zistiť športovú kvalitu našej súťaže, tvrdí Lintner. (druhý zľava)
Je to fantastická príležitosť ako zistiť športovú kvalitu našej súťaže, tvrdí Lintner. (druhý zľava) (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|13. dec 2016 o 15:24

Slovenská hokejová reprezentácia si v Martine zmeria sily s najlepšími hokejistami, ktorí hrávajú v Tipsport lige.

BRATISLAVA. Nebude to žiadna exhibícia, pôjde o ostrý zápas, v ktorom budú chcieť obidve mužstvá zvíťaziť. Na jednej strane bude stáť slovenská hokejová reprezentácia, na druhej strane výber Tipsport ligy.

„Je to fantastická príležitosť ako zistiť športovú kvalitu našej súťaže. Za ostatné obdobie sme urobili veľký pokrok a verím, že to v tomto zápase ju potvrdíme,“ vyhlásil pre médiá riaditeľ Tipsport Ligy Richard Lintner.

Pred stredajším súbojom v Martine, ktorý je naplánovaný od 17.00 pôsobil ako vždy ambiciózne. „Na zápas sme sa pripravovali svedomito a verím, že v tejto skúške obstojíme a zvíťazíme.“

Pôjde o riadne derby

Výber Tipsport ligy bude pozostávať z ôsmich tímov. Až piati hokejisti prídu z Banskej Bystrice, štyria korčuliari budú z Nitry, dvaja z Popradu, Košíc, Trenčína či Zvolena a po jednom hráčovi dodá Žilina a domáci Martin.

„Bude to dobrá konfrontácia pre obe mužstvá. Hráči sa na tento zápas veľmi tešia. Pôjde o riadne derby a budeme sa snažiť podať, čo najlepší výkon,“ prezradil kapitán domáceho výberu Tomáš Surový.

Kapitán domáceho výberu Tomáš Surový (vľavo) a kapitán slovenskej reprezentácie Vladimír Dravecký.
Kapitán domáceho výberu Tomáš Surový (vľavo) a kapitán slovenskej reprezentácie Vladimír Dravecký. (Autor: SITA)

Slovenská reprezentácia pod vedením trénera Zdena Cígera sa najbližší víkend predstaví na turnaji vo Švajčiarsku. Keďže na ňom odohrajú len dva zápasy, rozhodli sa aj pre takýto netradičný súboj.

„Nepôjde o žiadny predvianočný zápas plný exhibičných prvkov. Berieme tento duel s maximálnou vážnosťou. Nikomu nedáme nič zadarmo a v Martine neberieme nič iné ako víťazstvo,“ reagoval Zdeno Cíger.

Nebude to ľahký zápas

V tomto zápase by mal mať k dispozícii tri kompletné formácie. Nebude môcť počítať so štyrmi hokejistami Sparty Praha, ako sú Martin Gernát, Juraj Mikuš, Andrej Kudrna a Lukáš Cingel.

Kapitánom bude Vladimír Dravecký, pod ktorého vedením ešte národným tím neprehral.

„Nebude to ľahký zápas. Sledujem našu domácu ligu a poznám kvalitu jej hráčov,“ uviedol útočník českého Třinca.

Na krátkom neformálnom stretnutí ukázal aj svoju víťaznú povahu.

„Bude to dobrá príprava pred turnajom vo Švajčiarsku. Do zápasu dáme všetko a určite ho chceme vyhrať Rišo,“ adresoval svoje slová riaditeľovi Tipsport Ligy.

Výber Tipsport ligy:

Brankári:

Samuel Baroš (Zvolen), Michal Valent (Nitra)

Obrancovia:

Mathew Maione, Ty Wishart (obaja Banská Bystrica), Jameson Milam (Nitra), Martin Dudáš (Košice), Lukáš Kozák (Trenčín), Daniel Brejčák (Žilina), Michal Ivan (Zvolen)

Útočníci:

Dávid Buc, Tomáš Surový, Jordan Hickmott (všetci Banská Bystrica), Marek Slovák, Judd Blackwater (obaja Nitra), Adam Lapšanský, Marek Zagrapan (obaja Poprad), Ladislav Nagy (Košice), Patrik Koyš (Martin), Marcel Hossa (Trenčín)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Derby reprezentácie s ligovým výberom. Nedarujú si nič zadarmo