Nebojte sa Bayernu, motivoval hráčov Mainzu Karhan. A nečakane získali bod

Arjen Robben (druhý zľava) strieľa gól na 1:1.
Arjen Robben (druhý zľava) strieľa gól na 1:1. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. apr 2017 o 11:12

Bol to ťažký zápas, ale očakávali sme viac, priznal tréner Bayernu Mníchov Carlo Ancelotti po remíze 2:2.

MNÍCHOV. Úradujúci nemecký futbalový majster Bayern Mníchov sa pravdepodobne stále neotriasol zo štvrťfinálového neúspechu v Lige majstrov.

V sobotňajšom stretnutí tridsiateho kola I. bundesligy doma iba remizovali s mužstvom 1. FSV Mainz 2:2. Udržali sa síce na líderskej pozícii v tabuľke, ich aktuálny deväťbodový náskok však môže v nedeľu v prípade triumfu skresať Lipsko, ktoré sa predstaví na trávniku mužstva Schalke 04 Gelsenkirchen.

Nechceli trpieť ako ostatní

Skóre duelu otvoril už v tretej minúte hosťujúci Bojan Krkič, ale o trinásť minút vyrovnal Arjen Robben. Ešte pred koncom prvého polčasu poslal Mainz opäť do vedenia úspešnou realizáciou pokutového kopu Daniel Brosinski.

Nerozhodný výsledok stanovil v 73. minúte Thiago Alcantara.

Bayern Mníchov nečakane stratil body s Mainzom. Pozrite sa, ako vyzeral zápas: fotogaléria

23.4.2017

Španiel v drese Mainzu Bojan Krkič sa v dueli v Mníchove stal siedmym hráčom, ktorému sa podarilo skórovať v každej zo štyroch najväčších európskych líg (Španielsko, Taliansko, Anglicko, Nemecko). Pred ním to dokázali také mená ako Jon Dahl Tomasson, Obafemi Martins, Pierre Womé či Kevin-Prince Boateng.

"Bol to ťažký zápas, ale očakávali sme viac. V prvom polčase sme neboli až takí kompaktní ako zvyčajne. Po prestávke to však už bolo lepšie a našťastie sme vybojovali aspoň bod," skonštatoval podľa webu Bayernu tréner Carlo Ancelotti.

"Nevedeli sme sa dostať do zápasu a sami sme Mainzu dopomohli k streleniu gólov. S remízou nie sme spokojní. Dali sme do toho všetko, ale niekedy potrebujete aj kúsok šťastia, aby ste to zvrátili," nadviazal Thomas Müller.

"Keď cestujete na zápas do Mníchova, v kútiku duše dúfate, že tam nebudete trpieť ako ostatné tímy," vyhlásil kouč Mainzu Martin Schmidt.

"Môjmu mužstvu som povedal, aby hralo s odvahou. Nebolo to ľahké, ale zrejme to boli tie správne slová. Zisk bodu je pekný úspech," dodal Schmidt.

Karhan absolvoval v Mainzi stáž

Hostí sa pred stretnutím snažil povzbudiť aj niekdajší hráč tohto mužstva - Slovák Miroslav Karhan. "Nebojte sa Bayernu. Musíte sa sústrediť na vlastný výkon," vyhlásil štyridsaťročný Karhan pre oficiálnu klubovú televíziu Mainzu.

Jeho drese nastupoval štyri sezóny (2007 až 2011).

V súčasnosti tréner fortunaligového Spartaka Trnava prezradil, že ho do Mainzu zaviali pracovné povinnosti. Vo svojom bývalom klube absolvoval stáž, ktorá je jednou z podmienok pre získanie najvyššej trénerskej licencie UEFA Pro.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Nebojte sa Bayernu, motivoval hráčov Mainzu Karhan. A nečakane získali bod