NBA: Dallas ďalším postupujúcim do play off

Kobe Bryant v mestskom derby zápase medzi Los Angeles Lakers a Los Angeles Clippers.
Kobe Bryant v mestskom derby zápase medzi Los Angeles Lakers a Los Angeles Clippers. (Autor: TASR)
TASR|11. apr 2008 o 08:49

New York 11. apríla (TASR) - Nemecký basketbalista Dallasu Mavericks Dirk Nowitzki posunul úspešným trojkovým pokusom v poslednej sekunde riadneho hracieho ...

New York 11. apríla (TASR) Zámorská basketbalová NBA mala v noci na piatok na programe tri zápasy. Dallas zdolal na svojej palubovke Utah 97:94 a zabezpečil si účasť v play off. Mavericks tak už ôsmy raz za sebou dosiahli hranicu 50 víťazstiev a postúpili do vyraďovacích bojov. O triumfe domácich rozhodol trojkou necelú sekundu pred koncom nemecký krídelník Dirk Nowitzki. Jazz mali ešte šancu na vyrovnanie, no Deron Williams bránený Nowitzkim nepremenil svoj strelecký pokus.

V priamom súboji o ôsme miesto v Západnej konferencii vyhral Denver nad Golden State 114:105. Nuggets majú momentálne na poslednom postupovom mieste do play off náskok jedného víťazstva práve na Warriors a zostávajú im odohrať ešte tri stretnutia.

Vo veľkom kalifornskom derby si LA Clippers na domácej palubovke nevedeli dať rady s mestskými rivalmi z Lakers a podľahli im vysoko 78:106. Hlavnou postavou duelu tentokrát nebol Kobe Bryant (16 bodov v zápase), ale k triumfu Lakers prispel tímový duch, keď až 6 hráčov malo na svojom konte dvojciferný počet bodov. "Konečne sme boli úspešní z poľa vo chvíľach, keď to bolo kĺúčové. Nemôžem byť spokojný s treťou štvrtinou, ale na druhej strane musím pochváliť našu vynikajúcu obranu počas celého duelu," povedal po zápase tréner hostí Phil Jackson, ktorý už šetril svoje opory na play off - v záverečnej štvrtine nastúpil zo základnej päťky len Lamar Odom.

výsledky:

Golden State - Denver 105:114

Najviac bodov: Ellis 29, Harrington a Davis po 20 Iverson 33, Anthony 25, 20.737 divákov.

Dallas - Utah 97:94

Najviac bodov: Nowitzki 32, Terry 21 Okur 19, Williams 18, 20.378 divákov.

LA Clippers - LA Lakers 78:106

Najviac bodov: Walton 18, Bryant 16 - Brand 23, Thornton 22, 20.074 divákov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»NBA: Dallas ďalším postupujúcim do play off