Návrat Holíka a Rolstona do New Jersey,príchod F.Fiodorova

SITA|2. júl 2008 o 11:09

NEW YORK 2. júla (SITA) - Po viacročnom pôsobení v iných kluboch zámorskej hokejovej NHL sa do New Jersey Devils vracia dvojica skúsených harcovníkov profiligy - Bobby Holík a Brian Rolston. Obaja sa ...

NEW YORK 2. júla (SITA) - Po viacročnom pôsobení v iných kluboch zámorskej hokejovej NHL sa do New Jersey Devils vracia dvojica skúsených harcovníkov profiligy - Bobby Holík a Brian Rolston. Obaja sa 1. júla ocitli na listine voľných hráčov a hneď v prvý deň sa dohodli na podpise zmluvy s Devils. Tridsaťpäťročný Rolston sa "upísal" na štyri roky, o dva roky starší Holík iba na jednu sezónu. Rolston, ktorého v závere júna vymenila Minnesota do Tampy za právo výberu v drafte v roku 2009 alebo 2010, v priebehu niekoľkých dní opäť mení svoje pôsobisko, zarobí v ňom viac ako 20 miliónov dolárov. Holíkovi vynesie sezóna v drese "diablov" 2,5-milióna USD. "Brian je vynikajúcim hráčom, ktorý nášmu tímu určite pomôže siahať opäť na tie najvyššie méty. V útoku sme potrebovali posilniť aj pozíciu centra, na ktorej je Bobby výborný," povedal generálny manažér Devils Lou Lamoriello. "New Jersey bolo na mojom zozname najvyššie, preto som veľmi rád, že idem práve do tohto klubu," povedal Rolston, ktorého kroky vedú späť k Devils po deviatich sezónach. Po pôsobení v Rusku smeruje opäť do USA Fiodor Fiodorov, ktorý naposledy hrával v moskovskom Diname. Do New Jersey prichádza s cieľom vybudovať si pevnejšiu pozíciu v NHL.

Okrem nových akvizícií predĺžilo vedenie New Jersey zmluvy s obrancom Brycom Salvadorom a krídelníkmi Jayom Pandolfom, Davidom Clarksonom a Barrym Tallacksonom. Nové zmluvy podpísali aj nováčikovia Matt Halschuk a Vladimír Žarkov. Vedenie už naopak nepočíta so službami Sergeja Brylina a Arrona Ashama.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Návrat Holíka a Rolstona do New Jersey,príchod F.Fiodorova