Nate Diaz šiel do zápasu s jasnou taktikou

Dominik Balik|14. mar 2016 o 01:00

Tréningový partner Jake Shields sa rozhovoril o Diazovej taktike, ktorú použil v zápase proti Conorovi.

Aj keď Nate Diaz dokázal zvíťaziť v hlavnom zápase na UFC 196, inkasoval v prvom kole oveľa viac úderov, ako by sa žiadalo. V druhom kole ale porazil Conora McGregora pomocou škrtenia.

Natov tímový kolega Jake Shields bol v tomto zápase jeden z ´mužov v rohu´ a koučoval svojho dlhoročného priateľa.

„Myslím, že dôvod, prečo Nate ako keby pretrpel prvé kolo bol ten, že mal trochu obavy aby neodišieľ fyzicky, takže vlastne až do druhého kola nevyvíjal žiaden väčší tlak. To je to, prečo nechal Conora, aby ho trocha zmlátil,“ povedal Shields.

Shields trvá na tom, že si nikdy o Nata nerobil starosti a nechať sa v prvom kole trocha ´otĺkať´, bol vlastne plán hry.

„Je zrejmé, že Conor mu natriafal troška viac presných úderov ako Nate chcel. Jeho plán bol ale nepokúšať sa v prvom kole o nič vážne a nechať Conora tak. V druhom a treťom kole potom nastúpiť a vyskúšať natrénované veci. Mysleli sme si, že zápas bude trvať až do konca tretieho kola, ale Conor nemal dostatočné odhodlanie a Nate ho mal. Conor je skvelý bojovník, ale nikdy nebol v skutočnej bitke. Nate má za sebou veľa ťažkých zápasov, počas ktorých nazbieral veľa skúseností, vie ako do toho ísť, keď je ten správny čas.“

Takto zhodnotil celý zápas bývalý popredný bojovník UFC, ktorý sa stretol aj so slávnym Georgesom St-Pierrom v boji o titul welterovej váhy. Aj keď vtedy neuspel, tento zápas sa zapísal do histórie. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nate Diaz šiel do zápasu s jasnou taktikou