Näslund ukončil svoju zámorskú kariéru

SITA|5. máj 2009 o 18:14

Švédsky hokejista Markus Näslund oznámil ukončenie svojej 15-ročnej kariéry v zámorskej NHL. Tridsaťpäťročný útočník naposledy hrával v New York Rangers.

NEW YORK. Švédsky hokejista Markus Näslund oznámil ukončenie svojej 15-ročnej kariéry v zámorskej NHL. Tridsaťpäťročný útočník naposledy hrával v New York Rangers, kde vlani podpísal dvojročný kontrakt na 8 miliónov dolárov.

V budúcej sezóne mal zarábať 3 milióny. Rodák z mesta Örnsköldsvik hral počas svojej kariéry za morom v piatich All Star zápasoch.

"Chcel by som sa úprimne poďakovať Glenovi Satherovi (generálny manažér Rangers, pozn. SITA) za to, že mi dal možnosť hrať poslednú sezónu v New Yorku," uviedol švédsky ľavý útočník a dodal: "Chcel by som sa tiež poďakovať tímu Vancouver Canucks a všetkým priaznivcom tohto mužstva za ich podporu počas vyše jedenástich sezón, v ktorých som bol súčasťou tohto klubu. Slová mojej vďaky patria tiež mužstvu Pittsburgh Penguins, kde som odštartoval svoju kariéru v NHL."

Näslund odohral v NHL pätnásť sezón, jedenásť za Vancouver Canucks. V 1117 zápasoch strelila šestnástka draftu z roku 1991 celkovo 395 gólov a dovedna zaznamenala 869 kanadských bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Näslund ukončil svoju zámorskú kariéru