Naslund po 15 rokoch v NHL ukončil kariéru

TASR|5. máj 2009 o 10:28

Útočník klubu NHL New York Rangers Markus Näslund po pätnástich rokoch v NHL oznámil v pondelok ukončenie kariéry.

NEW YORK.

"Chcem sa srdečne poďakovať generálnemu manažérovi Glenovi Satherovi a klubu New York Rangers za to, že som mohol odohrať túto poslednú sezónu v New Yorku," povedal Näslund vo vyhlásení. "Taktiež sa chcem poďakovať klubu Vancouver Canucks a všetkým fanúšikom za podporu počas jedenástich sezón, keď som bol súčasťou klubu, ako aj Pittsburghu Penguins, kde som začal moju kariéru v NHL."

Näslunda si v prvom kole draftu NHL v roku 1991 vybral Pittsburgh Penguins, kde strávil prvé tri sezóny v NHL, v roku 1996 ho však odkúpil Vancouver, kde strávil ďalších 11 sezón, z toho 7 na poste kapitána mužstva. Päťnásobný účastník All-star zápasu minulú sezónu podpísal zmluvu s Rangers ako voľný hráč, v tíme odohral celú sezónu a v 82 zápasoch zaznamenal 24 gólov a spolu 46 bodov.

Švédovi sa podarilo už v desiatej sezóne za sebou streliť 20 a viac gólov. V celej kariére zaznamenal 395 gólov a 474 asistencií. Tridsaťpäťročný Näslund zažil najlepšiu sezónu v roku 2002-03, keď získal cenu Lestera B. Pearsona pre najužitočnejšieho hráča podľa NHLPA.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Naslund po 15 rokoch v NHL ukončil kariéru