Sekera nedohral zápas proti Anaheimu, jeho Edmonton prehral

Edmonton prehral na ľade Aneheimu, Andrej Sekera nedohral zápas.
Edmonton prehral na ľade Aneheimu, Andrej Sekera nedohral zápas. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|6. máj 2017 o 05:54

O víťazstve St. Louis na domácom ľade proti Nashvillu rozhodol Jaden Schwartz.

NEW YORK. Domáci hráči St. Louis zvíťazili 2:1 nad tímom Nashvillu v piatkovom domácom piatom stretnutí semifinále play-off Západnej konferencie severoamerickej hokejovej NHL, v sérii hranej na štyri úspechy však zaostávajú 2:3 na zápasy.

Predators delí od postupu do konferenčného finále jedno víťazstvo, vybojovať ho môžu v nedeľu pred vlastnými fanúšikmi. Nashville dosiaľ nikdy neprenikol do konferenčného finále.

Dva prípady, dve dorážky, dva góly

Skóre duelu otvoril v 26. min svojím prvým zásahom v play-off český útočník Dmitrij Jaškin, ktorý dorazil do siete strelu obrancu Alexa Pietrangela.

Oba góly sa zrodili tak, že predo mnou zostal hráč úplne sám. Dva prípady, dve dorážky, dva góly.


Pekka Rinne, brankár Nashvillu

Syn bývalého ruského beka Alexeja Jaškina pôvodne ani nemal nastúpiť, pred zápasom sa však zranil Alexander Steen a Jaškin zaujal jeho miesto v druhej formácii vedľa Patrika Berglunda a Davida Perrona.

Manko Nashvillu zmazal o osem minút v presilovke o dvoch hráčov James Neal. Dvadsaťdeväťročný krídelník prevzal prihrávku od P. K. Subbana a prestrelil Jakea Allena v bránke domácich.

Víťazný gól strelil v 41. min Jaden Schwartz; išlo o podobnú situáciu ako pri úvodnom zásahu Blues: strelu Coltona Parayka od modrej čiary doklepol za chrbát Pekku Rinneho.

"Oba góly sa zrodili tak, že predo mnou zostal hráč úplne sám. Dva prípady, dve dorážky, dva góly," skonštatoval fínsky brankár.

Edmonton premárnil náskok

Hokejistov Anaheimu Ducks delí už iba jedno víťazstvo od postupu do finále play off Západnej konferencie NHL.

V noci na sobotu dokázali v závere riadneho hracieho času zmazať trojgólovú stratu a vyhrali v piatom dueli konferenčného semifinále na ľade Edmontonu Oilers 4:3 po dvojnásobnom predĺžení.

V sérii tak vedú 3:2 na zápasy. Svoj postup môžu spečatiť v noci na pondelok v šiestom súboji na ľade Oilers.

Ducks mali možnosť ujať sa vedenia v 10. minúte, no ich kapitán Ryan Getzlaf nepremenil trestné strieľanie. Oilers to nakoplo a v druhej tretine si vybudovali aj vďaka svojmu ofenzívnemu lídrovi Connorovi McDavidovi (1+1) trojgólový náskok.

Ešte 3 minúty a 16 sekúnd pred koncom tretej časti viedli 3:0, no náskok trestuhodne premárnili.

Hráči Anaheimu si v samom závere vynútili obrovský tlak, Getzlaf s obrancom Camom Fowlerom znížili a 15 sekúnd pred klaksónom vyrovnal Rickard Rakell a poslal zápas do predĺženia.

V prvom predĺžení gól nepadol, rozhodnutie prišlo až v 87. minúte z hokejky kanoniera Ducks Coreyho Perryho. Prvýkrát v sérii tak uspel domáci tím.

Talbot vytvoril klubový rekord

Anaheim sa stal iba druhým klubom v histórii NHL, ktorý v zápase play off zmazal stratu 0:3 v záverečných štyroch minútach hry. Predtým sa to podarilo len Edmontonu v roku 1997 v súboji s Dallasom.

Sme sklamaní z výsledku, ale nemôžeme zaň nikoho viniť. V ďalšom zápase musíme zabrať, je dobre, že ho hráme doma. Dokážeme vyrovnať sériu.


Todd McLellan, tréner Edmontonu

"Vedeli sme, že keď strelíme prvý gól, môžeme aj ďalšie," komentoval triumf Getzlaf.

"Robili sme všetko, čo sa dalo. Hrýzli sme až do konca, vrátili sme sa do zápasu a oživili nádeje na zvrat. Už skôr sme si vypracovali niekoľko šancí, ale nepremenili sme ich. V závere sa nám to však podarilo a je skvelé, že sme vydreli víťazstvo."

Oilers vyhrali prvé dva zápasy série, mali dobrú možnosť viesť 3:2, namiesto toho však čelia hrozbe vypadnutia.

"Sme sklamaní z výsledku, ale nemôžeme zaň nikoho viniť. V ďalšom zápase musíme zabrať, je dobre, že ho hráme doma. Dokážeme vyrovnať sériu," neskladá zbrane tréner Edmontonu Todd McLellan.

Brankár Oilers Talbot stanovil nový klubový rekord v play off so 60 úspešnými zákrokmi. Predošlý držal Dwayne Roloson s 54 zákrokmi z roku 2006 proti Detroitu.

(Autor: SITA/AP)

Sekera zápas nedohral

Slovenský obranca v službách Oilers Andrej Sekera nedohral zápas pre zranenie, z hry odstúpil už v prvej tretine po zákroku Getzlafa. Kanadský center ho nepríjemne narazil na mantinel, Sekera sa po náraze len ťažko zdvíhal z ľadu.

Napokon odohral len necelé dve minúty. Podľa zámorských médií si pravdepodobne poranil ľavú nohu. To je nepríjemná správa aj pre reprezentačného trénera Zdena Cígera, ktorý pre Sekeru nechával voľnú kolónku na súpiske na MS.

"Vždy je to ťažké, keď stratíte v prvej tretine hráča ako je Sekera, ktorý hráva 24-25 minút za zápas. Musia ho zastúpiť iní chalani a tí dnes odviedli neuveriteľnú prácu," povedal Talbot.

ZÁPADNÁ KONFERENCIA:

St. Louis Blues - Nashville Predators 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

/stav série 2:3/

Góly: 26. Jaškin (Pietrangelo, Sobotka), 41. Schwartz (Parayko) - 34. Neal (Subban, Josi)

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 4:3 po predĺžení (0:0, 0:3, 3:0, 1:0)

/stav série 3:2/

Góly: Góly: 57. Getzlaf (Silfverberg), 58. Fowler (Silfverberg, Perry), 60. Rakell (Perry, Fowler), 87. Perry (Getzlaf, Rakell) - 21. Draisaitl (Klefbom, A. Larsson), 23. McDavid (Letestu, Nugent-Hopkins), 33. Caggiula (McDavid, Russell)

/Slovenský obranca Andrej Sekera (Edmonton) strávil na ľade 1 minútu a 54 sekúnd, pre zranenie zápas nedohral/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera nedohral zápas proti Anaheimu, jeho Edmonton prehral