Nash ide do Lakers, Dragič do Phoenixu

SITA|5. júl 2012 o 10:07

Veterán Steve Nash by mal podpísať trojročnú zmluvu v celkovej hodnote viac ako 27 miliónov dolárov.

PHOENIX. Basketbalista Phoenixu Suns Steve Nash sa stal novou posilou klubu zámorskej NBA Los Angeles Lakers.

Na žiadosť Nasha sa Lakers a Suns dohodli na podpise zmluvy a následnom predaji hráča. Kalifornský klub tak využil prestupovú výnimku, ktorú získal po predaji Lamara Odoma do Dallasu.

Tridsaťosemročný Nash, ktorý pôsobil posledných osem rokov v Suns, bol voľným hráčom, no Lakers potrebovali uzavrieť dohodu o podpise zmluvy a predaji, aby ho mohli získať.

Nash sa s Lakers dohodol na trojročnom kontrakte v hodnote 27 miliónov dolárov. Suns od Los Angeles získali štyri pozície v drafte - v prvom kole v rokoch 2013 a 2015 a v druhom kole v rokoch 2013 a 2014.

Nash priznal, že po tom, ako sa s vedením Phoenixu dohodli na ukončení spolupráce, požiadal klub o rokovanie s Los Angeles a následný podpis zmluvy, "pretože je pre mňa veľmi dôležité ostať v blízkosti mojej rodiny."

"Klub sa toho obával a nechcel to urobiť," dodal Nash.

"Našťastie, zmenili názor. Zistili, že môžu získať posily do tímu, ktoré by iným spôsobom nezískali. Na základe toho mala zmluva zmysel aj pre Suns, ktorí tak môžu posilniť svoj tím."

Phoenix draftoval Nasha v roku 1998, no po dvoch rokoch ho predal do Dallasu, pretože jeho post obsadili Kevin Johnson a Jason Kidd. Nash odohral v Dallase poltucet sezón, po ktorých sa vrátil do Phoenixu.

Phoenix už našiel za Nasha náhradu, Goran Dragič vraj súhlasil so štvoročnou zmluvou.

Slovinec by si mohol za spomenuté obdeobie prilepšiť až o 34 miliónov dolárov, zmluvne garantovaných má mať najmenej 30 miliónov.

Dvadsaťšesťročný rodák z Ľubľany si dres Suns obliekal už v rokoch 2008 - 2011, následne pôsobil v Houstone a počas minuloročnej výluky krátko aj v španielskom Caja Laboral.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nash ide do Lakers, Dragič do Phoenixu