Naniho pokánie za sobotný skrat

SITA|6. máj 2008 o 12:27

MANCHESTER 6. mája (SITA, AFP) - Portugalský krídelník Nani sa ospravedlnil svojim spoluhráčom z Manchestru United za zbytočný skrat v sobotnom zápase proti West Hamu, ktorý ho bude stáť účasť v rozhodujúcom ...

MANCHESTER 6. mája (SITA, AFP) - Portugalský krídelník Nani sa ospravedlnil svojim spoluhráčom z Manchestru United za zbytočný skrat v sobotnom zápase proti West Hamu, ktorý ho bude stáť účasť v rozhodujúcom dueli najvyššej anglickej futbalovej súťaže. Nani oslabil svoj tím v 37. min stretnutia predposledného 37. kola Premier League, keď "červení diabli" na Old Trafforde viedli 3:1. Červenú kartu videl za úder hlavou do obrancu súpera Lucasa Neilla. Nanimu hrozí až trojzápasový dištanc a zrejme sa nevyhne ani klubovej pokute. Svoje správanie vysvetlil Neillovou provokáciou, ale zároveň priznal, že sa v danej situácii mal ovládnuť. "Uznávam, že moja reakcia bola neadekvátna, ale musím na svoju obranu povedať, že som bol terčom provokácie a útoku. Viem, že to na ospravedlnenie nestačí, ale tak to bolo. Ľutujem, čo sa stalo, a ďakujem svojim spoluhráčom, že udržali vedenie až do konca tohto dôležitého stretnutia. Verejne chcem požiadať o prepáčenie, predovšetkým od mužstva, ktoré muselo viac ako 60 minút vyvíjať väčšie úsilie, ako aj od trénera a realizačného tímu, a napokon aj od fanúšikov United," uviedol Nani a pridal aj pardon za predčasný odchod z Old Traffordu ešte pred záverom zápasu. "Verte mi, bolo to pre mňa ťažké. V tej chvíli som sa nechcel nikomu ukazovať na očiach," dodal Nani.

Obhajca titulu vyhral 4:1, ale o držiteľovi titulu sa rozhodne až v záverečnom 38. kole Premier League. United vedú tabuľku s 84 bodmi a čaká ich zápas na pôde Wiganu, iba o skóre druhá Chelsea sa so sezónou rozlúči na Stamford Bridge v stretnutí s Boltonom.

Nachádzate sa tu:
Domov