Najväčším stredajším smoliarom Sapara, hrozí mu dlhá pauza

SITA|27. mar 2008 o 13:43

TRONDHEIM/BRATISLAVA 27. marca (SITA) - Najväčším smoliarom stredajšieho medzištátneho priateľského stretnutia Slovensko - Island (1:2) bol z pohľadu domácich jednoznačne Marek Sapara. Dvadsaťpäťročný ...

TRONDHEIM/BRATISLAVA 27. marca (SITA) - Najväčším smoliarom stredajšieho medzištátneho priateľského stretnutia Slovensko - Island (1:2) bol z pohľadu domácich jednoznačne Marek Sapara. Dvadsaťpäťročný stredopoliar nórskeho Rosenborgu Trondheim patril počas prvého polčasu k najaktívnejším hráčom na trávniku. Behal, rozohrával, centroval a dvakrát nebezpečne strieľal z priamych kopov. Jeho prvý pokus z približne 35 metrov skončil tesne nad brvnom, pri druhej strele z o trochu menšej vzdialenosti už musel svoje brankárske umenie predviesť hosťujúci Sturluson.

Tesne pred prestávkou sa však odchovancovi FK Krásna nad Hornádom stal osudným pokus o vniknutie do šestnástky, pri ktorom si natiahol ľavý zadný stehenný sval. "Obišiel som jedného hráča súpera, keď proti mne vystúpil ďalší. Snažil som sa obhodiť si ho, keďže následne by som mal výhodnú pozíciu na center. Protihráč bol však dostatočne rýchly a pravými nohami sme sa stretli v súboji o loptu. Vtedy som musel ísť s ľavou nohou do podrepu a v svale som pocítil niečo veľmi bolestivé," opísal pre agentúru SITA smoliarsky okamih Sapara, ktorého na trávniku nahradil útočník Róbert Vittek.

Už úvodná diagnóza z úst reprezentačného lekára Vladimíra Penera neznela vôbec pozitívne, všetko to však, žiaľ, môže byť ešte horšie. "Povedal mi, že je to silno natiahnuté a minimálne mesiac budem bez futbalu, keďže noha potrebuje počas tohto obdobia absolútny pokoj. Teraz už na mňa čakajú terapeuti a doktori v Rosenborgu, s ktorými absolvujem podrobné vyšetrenia. Tie ukážu konkrétny rozsah zranenia. Potom budem vedieť, aká dlhá pauza ma čaká," skonštatoval bývalý hráč MFK Košice a MFK Ružomberok, ktorý vo štvrtok tesne po poludní pristál na letisku v Trondheime.

Zranenie 14-násobného reprezentanta SR prišlo naozaj v najnevhodnejšej chvíli, keďže v pondelok 31. marca vstúpi Rosenborg do novej sezóny nórskej najvyššej súťaže. "Je to pre mňa absolútna katastrofa. Tri mesiace som sa poctivo snažil, aby som sa dostal do hernej pohody. Veľmi som sa tešil aj na reprezentačný zápas, no takto som si ho naozaj vôbec nepredstavoval," dodal Marek Sapara.


Nachádzate sa tu:
Domov