Najprv Ronaldo predĺžil zmluvu s klubom, teraz aj so sponzorom

Cristiano Ronaldo len pred pár dňami spolu s prezidentom Realu Madrid Florentinom Pérezom oznámil predĺženie svojej zmluvy s klubom do roku 2021.
Cristiano Ronaldo len pred pár dňami spolu s prezidentom Realu Madrid Florentinom Pérezom oznámil predĺženie svojej zmluvy s klubom do roku 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. nov 2016 o 08:33

Výrobca športovej výstroje uviedol, že ide o 'zmluvu na celý život'.

MADRID. Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo a spoločnosť Nike predĺžili sponzorskú zmluvu na viacročné obdobie.

Informovala agentúra AP.

Hoci zainteresovaní finančné ani ďalšie iné podrobnosti nezverejnili, podľa výrobcu športovej výstroje ide o 'zmluvu na celý život'.

V oficiálnom komuniké výrobcu hráč Realu Madrid uviedol: "Mám s touto značkou skvelý vzťah, mám tam mnoho priateľov. Pracujeme ako jedna rodina."

Kapitán tohtoročných majstrov Európy z Portugalska spolupracuje s týmto výrobcom už od roku 2003.

V pondelok tridsaťjedenročný kanonier predĺžil zmluvu aj so svojim zamestnávateľom Realom Madrid až do roku 2021.

Zostane najlepšie plateným hráčom klubu, jeho navýšený mesačný príjem by mal údajne prekročiť sumu dva milióny eur.

Ronaldo prišiel do Realu v roku 2009 z anglického Manchestru United za 94 miliónov eur, čo bol vtedy najdrahší prestup futbalovej histórie.

So tímom získal jeden ligový titul (2012), dva v Kráľovskom pohári (2011, 2014), dvakrát sa tešil z triumfu v Lige majstrov (2014, 2016), raz v európskom Superpohári (2014) a v roku 2014 s ním vyhral aj majstrovstvá sveta klubov.

V júli priviedol Portugalsko k triumfu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, čo je jeho najväčší úspech v reprezentačnej kariére.

Za Real dal podľa oficiálnej stránky klubu 372 gólov v 360 zápasoch. Tri a viac gólov dal v tridsiatich ôsmich stretnutiach, z toho tridsaťjeden bolo v Primera Division, čo je rekord najvyššej španielskej súťaže. Podobne dominuje aj medzi kanoniermi v Lige majstrov. S 95 presnými zásahmi je rekordérom prestížnej súťaže, pričom najlepším strelcom sa stal v uplynulých štyroch ročníkoch.

Rekordy láme aj v národnom drese. Na konte má najviac štartov (135) aj gólov (66). Najlepší strelec Realu v histórii nazbieral aj množstvo individuálnych trofejí, medzi nimi sa vyníma trojnásobný zisk Zlatej lopty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Najprv Ronaldo predĺžil zmluvu s klubom, teraz aj so sponzorom