Najlepším basketbalistom už nebude Gavel, keďže mu štát vzal občianstvo

(Autor: TASR)
SITA|13. jan 2014 o 12:56

Slovenský basketbal bude mať po troch rokoch formálne nového kráľa.

BRATISLAVA. Anton Gavel po troch neprerušených triumfoch v ankete Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) o najlepšieho hráča sa tentoraz nemôže uchádzať o tento honor. "Už nemá slovenské občianstvo," uvádza sa v poznámke na sprievodnom liste pre hlasujúcich.

Ako je známe, rozohrávač Brose Baskets Bamberg vlani získal nemecký pas, aby nebol v klube považovaný za cudzinca, ale zároveň prišiel o slovenské občianstvo. Gavel triumfoval v ankete SBA celkovo štyrikrát (2005, 2010, 2011, 2012), aj teraz by bol najväčším favoritom.

Prvenstvo pravdepodobne získa líder českého tímu ČEZ Basketball Nymburk Radoslav Rančík, resp. jeho starší brat Martin, ktorý vlani priviedol bratislavský Inter k titulu v extralige po dlhých 17 rokoch.

O najlepšom Slovákovi, Slovenke a tréneroch rozhodnú v hlasovaní kluby, zástupcovia médií, tréneri a členovia výkonného výboru SBA. Uzávierka ankety je 22. januára. Hodnotení sú všetci hráči a hráčky, ktorí majú slovenské občianstvo a hrajú v súťažiach na Slovensku i v zahraničí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Najlepším basketbalistom už nebude Gavel, keďže mu štát vzal občianstvo