Nadal už vyhral na antuke 72,5 zápasu v rade, zdolal Federera

SITA|2. máj 2007 o 19:51

MALLORCA 2. mája (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal - obrazne - už dosiahol na antuke 72,5 triumfu v rade. Stredajší úspech, hoci len exhibičného charakteru, je preň o to cennejší, že v Palma Arene ...

MALLORCA 2. mája (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal - obrazne - už dosiahol na antuke 72,5 triumfu v rade. Stredajší úspech, hoci len exhibičného charakteru, je preň o to cennejší, že v Palma Arene na Mallorce pred 6800 napospol jeho fanúšikmi zdolal svojho veľkého rivala Rogera Federera 7:5, 4:6, 7:6 (10), a to napoly na tráve. Švajčiar sa v rozhodujúcom sete na "trávoantuke" síce dostal z manka jedného brejku, ale v skrátenej hre potom nepremenil dva mečbaly.

Ako je známe, prví dvaja hráči počítačového poradia ATP Entry pre nasadzovanie si zmerali sily v netrpezlivo očakávanom "Súboji povrchov". Jedna strana dvorca bola zelená a druhú tvorila antuka. Evidentnú nevýhodu hrania na tráve, kde má loptička oveľa prudší odskok, kompenzovali štandardné zmeny strán (pri nepárnom súčte gemov), počas ktorých sa Nadal a Federer prezúvali do vhodných tenisiek podľa toho, na ktorú časť kurtu práve

V bilancii oficiálnych vzájomných duelov má navrch Španiel (7:3), ktorý predminulú nedeľu vo finále na turnaji Masters Series v Monte Carle na antuke vyhral 6:4, 6:4. Dvadsaťročný rodák z Manacoru Nadal ťahá na svojej obľúbenej "tehlovej múčke" spomenutú šnúru 72 jednotlivých triumfov. Naposledy prehral v apríli 2005 vo Valencii s Rusom Igorom Andrejevom. Dvadsaťpäťročný Bazilejčan Federer od Wimbledonu 2002 nepodľahol na tráve nonstop v 48 dueloch.


Výsledok stredajšieho exhibičného tenisového zápasu, ktorý sa hral na Mallorce pred 6800 divákmi na dvorci s jednou antukovou a druhou trávnatou polovicou:

Rafael Nadal - Roger Federer 7:5, 4:6, 7:6 (10)


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal už vyhral na antuke 72,5 zápasu v rade, zdolal Federera