Nadal si chce na madridskom Masters otestovať formu

TASR|13. okt 2007 o 16:22

Madrid 13. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa po päťtýždňovej prestávke vráti na kurt. Na podujatí série Masters v Madride chce zistiť, ...

Madrid 13. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa po päťtýždňovej prestávke vráti na kurt. Na podujatí série Masters v Madride chce zistiť, či bude mať dostatočnú formu na úspech na záverečnom vrchole sezóny, Turnaji majstrov v Šanghaji.

"Urobil som všetko, aby som sa dostal do špičkovej formy. Mesiac a pol som však nebol schopný nič robiť a v Madride uvidím, či dokážem hrať na sto percent," povedal dvadsaťjedenročný druhý hráč svetového rebríčka. Nadal nehral súťažne od osemfinále US Open, v ktorom podľahol krajanovi Davidovi Ferrerovi. Dlhú pauzu venoval rekonvalescencii poškodeného ľavého kolena. Čaká ho však veľa tvrdej práce, ak chce byť prvým mužom, ktorý vyhral madridské Masters dvakrát v kariére. Po prvý raz sa mu to podarilo pred dvoma rokmi, keď v pamätnom päťsetovom finále zdolal Ivana Ljubičiča.

Vlani sa v španielskej metropole tešil Roger Federer po víťazstve nad Fernandom Gonzálezom. Federer rovnako ako Nadal nehral na žiadnom turnaji ATP od US Open, kde vyhral svoj dvanásty grandslamový titul. Na tenis však úplne nezanevrel, vo švajčiarskych farbách sa predstavil v Davisovom pohári.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal si chce na madridskom Masters otestovať formu