Nadal odmietol tvrdenia Murraya o korupcii v tenise

(Autor: SITA/AP)
TASR|11. okt 2007 o 15:18

Madrid 11. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal rázne odmietol tvrdenia Andyho Murraya o korupcii v "bielom športe". Škótsky hráč v uplynulých ...

Madrid 11. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal (na archívnej snímke agentúry AP) rázne odmietol tvrdenia Andyho Murraya o korupcii v "bielom športe". Škótsky hráč v uplynulých dňoch rozvíril hladinu svojím vyhlásením, že podvody sú v tenise bežnou praxou.

"Myslím si, že Andy to trochu prehnal. Som svetovou dvojkou, často sa zúčastňujem na rôznych mítingoch a dobre viem, čo sa deje v tenisovom kolotoči. Som presvedčený, že každý hráč sa snaží zo seba vydať maximum a tvrdenia o dohodnutých zápasoch sa nezakladajú na pravde," povedal trojnásobný víťaz Roland Garros v Paríži.

ATP už druhý mesiac vyšetruje vypadnutie semifinalistu US Open Rusa Nikolaja Davydenka na turnaji v poľskom Sopote. Rodák z ukrajinského Severodonecka skrečoval stretnutie s Argentínčanom Martinom Vassallom Arguellom pre zranenie nohy za stavu 6:2, 3:6, 2:1.

Na stretnutie zaznamenali britské kancelárie stávky až vo výške 7 miliónov amerických dolárov, čo je desaťnásobok priemeru. Väčšina stávok prišla na Arguella po tom, čo jasne prehral prvý set. Davydenko všetky podozrenia z podvodu rázne odmietol.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal odmietol tvrdenia Murraya o korupcii v tenise