Nadal neprispôsobí plány boju o post koncoročnej jednotky

SITA|15. aug 2007 o 15:52

CINCINNATI 15. augusta (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal po príchode do Cincinnati v americkom Ohiu na turnaj ATP Masters Series Western & Southern Financial Group (dotácia 2,45 milióna USD, tvrdý ...

CINCINNATI 15. augusta (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal po príchode do Cincinnati v americkom Ohiu na turnaj ATP Masters Series Western & Southern Financial Group (dotácia 2,45 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II) vyhlásil, že neplánuje dodatočne nahustiť svoj program na zvyšok sezóny 2007 a podriadiť ho úsiliu o zisk postu koncoročného lídra svetového rebríčka. "Neuvažujem o pozícii jednotky. Po US Open absolvujem dva zostávajúce turnaje série Masters v Madride a Paríži a pred nimi septembrové podujatie v Bangkoku. Nechcem ísť nikam inam iba pre to, aby som atakoval prvé miesto," povedal 21-ročný rodák z Manacoru na Mallorce, ktorý tento rok nazbieral už 6 titulov - medzi nimi jeden grandslamový (Roland Garros) a 3 na úrovni Masters Series (Indian Wells, Monte Carlo, Rím).

Do hodnotenia sa rátajú výsledky zo súčastí "veľkej štvorky", 9 položiek AMS a 5 najlepších ďalších výsledkov. Nadal, ktorý otvorí svoje účinkovanie v Cincinnati v stredajšom stretnutí 2. kola proti Argentínčanovi Juanovi Monacovi (nie skôr ako o 19.10 h SELČ), figuruje na čele hodnotenia Race so ziskom 981 bodov pred Švajčiarom Rogerom Federerom (871 bodov), lídrom dlhodobého počítačového poradia ATP Entry. Španiel skonštatoval, že cíti pokrok vo svojej hre oproti vlaňajšku: "Výrazne som si zlepšil podanie. Hrám agresívnejšie, a to aj na antuke. Častejšie a úspešnejšie zasahujem pri sieti, trávim na dvorci menej času a mám väčšiu kontrolu nad vývojom zápasov. Mojím cieľom je výkonnostný progres, nie post jednotky. Ten by z toho mal automaticky vyvstať."


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal neprispôsobí plány boju o post koncoročnej jednotky