Nadal by si z hviezd minulosti rád zahral s Borgom, prehral by

SITA|17. aug 2007 o 15:03

CINCINNATI 17. augusta (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal si medzi väčšinou výmen počas zápasov napráva svoje "erbové" trojštvrťové nohavice a už aj uvažuje o ich výmene za šortky: "Takýto úbor ...

CINCINNATI 17. augusta (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal si medzi väčšinou výmen počas zápasov napráva svoje "erbové" trojštvrťové nohavice a už aj uvažuje o ich výmene za šortky: "Takýto úbor som si zvolil ešte ako úplný mladík, takže chyba nie je v odeve, ale v sile zvyku. Pokúšam sa síce o niečo nové, ale nie je to jednoduché," s úsmevom odpovedala dvojka svetového renkingu na jednu z otázok čitateľov amerického magazínu Time.

Dvadsaťjedenročný rodák z Manacoru na Mallorce je lídrom tohtoročného bodovania Race, okrem Roland Garros vyhral tri turnaje série Masters (Indian Wells, Monaco, Rím), ale na dvoch letných amerických podujatiach AMS sa porúčal predčasne. Minulú sobotu prehral v semifinále v Montreale s neskorším celkovým víťazom Srbom Novakom Djokovičom a túto stredu v Cincinnati v súboji 2. kola s Argentínčanom Juanom Monacom odstúpil v druhom sete pre problémy s rukou. Už predtým však vyhlásil, že boju o post koncoročnej jednotky nepodriadi svoj program.

V rozhovore pre Time "Rafa" prezradil, že z hviezd minulosti by rád čelil Björnovi Borgovi: "Mal taký neskutočný mentálny prístup. V žilách akoby mu koloval ľad. Chcel by som vedieť, čo by som si proti nemu na vrchole jeho kariéry počal. Ak mám tipovať, potom predpokladám, že by ma zdolal." Španiel, ktorý má v antukovom Paríži ako svojom "domovskom" stánku zatiaľ len polovičný počet úspechov oproti Švédovi (ten 6), sa vyjadril aj k dopingu v porovnaní s cyklistikou: "Tenis je oveľa čistejším športom." Na margo rovnakých prémií pre mužov a ženy otvorene skonštatoval: "Totálne súhlasím s tým, že vo všetkých oblastiach života majú mať ženy rovnoprávne postavenie. V poriadku. Ak sme si však rovní, potom by aj ženy mali bojovať na tri víťazné sety."

Aj pod vplyvom pomerne častých zdravotných problémov, možného dôsledku náročného fyzického prejavu na dvorci, vyvstáva obava, že Nadalova kariéra nebude trvať príliš dlho. "Začal som naplno hrať veľmi mladý, takže ak sa moja kariéra skončí predčasne, dôvod bude treba hľadať v tomto aspekte. Môj tenis je síce agresívny a náročný, ale nepovedal by som, že viac fyzický, ako technický," vyslovil sa držiteľ 23 titulov. O tesnej prehre vo finále Wimbledonu 2007 so Švajčiarom Rogerom Federerom povedal: "Patrím k tým hráčom, ktorí také niečo dokážu zniesť. Samozrejme, keď na kurte odovzdáte sto percent a nepokon to nestačí, pociťujete sklamanie. Prvých pár hodín po takomto zápase je ťažkých. Potom som však zamieril domov na Mallorcu, postretával tam priateľov, chodil s nimi na rybačku a opadlo to zo mňa. Už sa pozerám len dopredu."


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal by si z hviezd minulosti rád zahral s Borgom, prehral by