Na ZOH nebola, vo Svetovom pohári dosiahla životný úspech: snoubordistka Medlová

Klaudia Medlová z Liptovského Mikuláša.
Klaudia Medlová z Liptovského Mikuláša. (Autor: archív TASR)
TASR|6. mar 2014 o 15:08

Najväčším úspechoch v jej kariére je tretie miesto v Rakúsku.

KREISCHBERG. Snoubordistka Klaudia Medlová dosiahla na podujatí Svetového pohára v rakúskom Kreischbergu najväčší úspech vo svojej kariére, keď vo štvrtkovom finále olympijskej disciplíny slopestyle obsadila 3. miesto.

Doposiaľ najlepším umiestnením 20-ročnej Slovenky bola jedenásta priečka z decembrových pretekov SP v kanadskom Stonehame.

V prvom finálovom kole ohodnotili rozhodcovia výkon Medlovej známkou 76,00 bodu, vďaka čomu sa zaradila na vynikajúcu tretiu priečku za favoritku Pančochovú (91,50) a Ikolaovú (83,00).

Druhá jazda síce talentovanej zverenke Mareka Hliničana nevyšla celkom podľa predstáv (65,75), udržala si však postavenie na pódiu.

Vyhrala Češka

Celkovou víťazkou Svetového pohára v slopestyle i v rámci freestylových snoubordových disciplín sa stala Šárka Pančochová, ktorá svoju pozíciu potvrdila triumfom v záverečných pretekoch sezóny v Kreischbergu.

Medlová je 5-násobnou víťazkou pretekov Európskeho pohára, ale čerstvý úspech v SP je jednoznačne najväčší v jej kariére.

Do portfólia jej úspechov sa radí aj zisk bronzovej medaily v disciplíne Big Air z MSJ 2010 v novozélandskej Cardrone.

Medlová na Štrbskom Plese

"Je to potešujúci výsledok pre celý slovenský lyžiarsky šport a výborná správa pre Klaudiu, pre ktorú je toto umiestnenie akousi náplasťou na to, že sa neprebojovala na olympiádu do Soči," povedal sekretár Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie Martin Kupčo.

Medlová by mala štartovať na pretekoch Európskeho pohára na Štrbskom Plese 22. až 23. marca. Pôvodne sa mali konať na Donovaloch počas najbližšieho víkendu.

Svetový pohár - finále slopestyle žien:

1. Šárka Pančochová (ČR) 95,50, 2. Henna Ikolaová (Fín.) 83,00, 3. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 76,00, 4. Anna Gyarmatiová (Maď.) 74,75, 5. Elena Koenzová (Švajč.) 62,25, 6. Lucile Lefevreová (Fr.) 40,00.

Celkové poradie SP:

1. Pančochová 2720, 2. Kelly Clarková (USA) 2000, 3. Maasová 1800..., 22. MEDLOVÁ 876,10.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Na ZOH nebola, vo Svetovom pohári dosiahla životný úspech: snoubordistka Medlová