Na zápasy Rangers - Tampa Bay v Prahe už od 1990 korún

SITA|11. mar 2008 o 11:53

PRAHA 11. marca (SITA) - Minimálne dve tisícky slovenských korún budú musieť obetovať hokejoví fanúšikovia, ktorí chcú vidieť 4. a 5. októbra zápas NHL medzi New York Rangers a Tampou Bay v Prahe. Organizátori ...

PRAHA 11. marca (SITA) - Minimálne dve tisícky slovenských korún budú musieť obetovať hokejoví fanúšikovia, ktorí chcú vidieť 4. a 5. októbra zápas NHL medzi New York Rangers a Tampou Bay v Prahe. Organizátori zápasu zámorskej profiligy v Česku zverejnili ceny vstupeniek na premiérové duely NHL v strednej Európe. Najlacnejšie budú stáť 1990 a najdrahšie 7900 českých korún.

"Náklady na túto akciu sa pohybujú v obrovských sumách, my sme tomu museli prispôsobiť aj ceny vstupeniek. Snažili sme sa však, aby bol zápas prístupný všetkým fanúšikom NHL nielen v Českej republike, ale aj v Európe," povedal podľa idnes.cz projektový manažér Vladimír Šafařík a dodal, že vstupenky budú ponúkať v ôsmich cenových reláciách. Organizátori by mali predávať aj špeciálne vstupenky napríklad do prvého radu pri ľadovej ploche. "Pripravujeme aj VIP služby. Tentoraz budú najdrahšie vstupenky s kompletným servisom stáť 12 900 korún," doplnil Šafařík. Na basketbalové Final four Európskej ligy mužov, ktoré sa v pražskej multifunkčnej aréne konalo v roku 2006, si vypýtali až 42-tisíc.

Predpredaj by mali organizátori spustiť okolo 10. apríla prostredníctvom terminálov Sazky. "Ešte sme sa nedohodli, predpokladáme však, že predaj sa začne v období od 10. do 20. apríla," uviedol Šafařík, ale odmietol zverejniť presný počet vstupeniek v predaji: "Bude ich dosť. Podľa zmluvy musíme určitý počet miest vyhradiť pre kluby, ale boli by sme radi, keby sa do predaja podarilo dostať aspoň polovicu miest." Dá sa teda predpokladať, že do predaja pôjde spolu na obidva zápasy asi 17-tisíc vstupeniek, keďže kapacita O2 Areny je pre hokejové stretnutia 17 360 divákov. Existuje aj možnosť, že fanúšikovia si budú môcť kúpiť vstupenku na tréningy jedného z tímov. Všetko je však dané pravidlami NHL, a tak organizátori o tejto možnosti rokujú s klubmi a s vedením NHL.

Ceny vstupeniek zverejnili organizátori na pondelkovej tlačovej konferencii. Mal sa na nej zúčastniť aj premiér Českej republiky Mirek Topolánek. Pre plánovanú zahraničnú návštevu sa ospravedlnil, ale prítomným odkázal: "V NHL hráva množstvo českých hráčov a je to najprestížnejšia liga na svete. Som veľmi šťastný, že v Prahe budeme mať takúto udalosť. Ja osobne budem v prvom zápase fandiť Rangers a v druhom Tampe Bay."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na zápasy Rangers - Tampa Bay v Prahe už od 1990 korún