Na trávniku mali nacistický symbol. Chorvátom hrozia tvrdé sankcie

Chorváti majú problém.
Chorváti majú problém. (Autor: SITA/AP)
TASR|9. júl 2015 o 09:15

Tvrdý trest od Európskej futbalovej únie by natrvalo vyryl jazvy do duše fanúšikov a poškodil futbal v krajine z dlhodobého hľadiska, uviedol chorvátsky premiér.

ZÁHREB. Chorvátsky premiér Zoran Milanovič požiadal Európsku futbalovú úniu (UEFA) o zhovievavosť v prípade trestu za svastiku počas kvalifikačného duelu EURO 2016 medzi Chorvátskom a Talianskom.

Nacistický symbol s rozmermi šesť krát šesť metrov sa objavil na trávniku štadióna Poljud v Splite. Milanovič v liste určenom šéfovi UEFA Michelovi Platinimu napísal, že drastické sankcie by mohli zničiť národný tím.

"Tvrdý trest od UEFA by natrvalo vyryl jazvy do duše chorvátskych fanúšikov a poškodil futbal v krajine z dlhodobého hľadiska," uviedol Milanovič podľa agentúry AP.

Obrazec na trávniku naozaj pripomína svastiku (zdroj: SITA/AP).

croatia_italy_euro_soccer-5b496457d0e747_r2689_res.jpeg

Incident s vyobrazenou svastikou bol údajne namierený proti Chorvátskej futbalovej asociácii, ktorá mala spor s miestnymi fanúšikmi. Aspoň tak to vysvetľuje chorvátska strana.

Stretnutie medzi Chorvátskom a Talianskom (1:1) odohrali 12. júna v Splite pred prázdnymi tribúnami. Boli dôsledkom rasistického správania sa fanúšikov v predchádzajúcom kvalifikačnom zápase s Nórskom.

Európska futbalová únia spustila vyšetrovanie prípadu hneď v júni. Označila ho ako rasistické správanie sa.

Prítomnosť nacistického symbolu dokazujú aj videá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Na trávniku mali nacistický symbol. Chorvátom hrozia tvrdé sankcie