Na Real nešla. Radšej som si oddýchla, vraví finalistka Cibulková

S koučom Liptákom zažíva Dominika Cibulková po Fed Cupe víťaznú radosť aj na turnaji v Madride. Zostáva posledná prekážka.
S koučom Liptákom zažíva Dominika Cibulková po Fed Cupe víťaznú radosť aj na turnaji v Madride. Zostáva posledná prekážka.
Ondrej Gajdoš|6. máj 2016 o 19:46

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si k piatkovým 27. narodeninám pripravila na antukovom turnaji v Madride pekný darček: po výhre nad Američankou Louisou Chiricovou 6:1, 6:1 postúpila do finále.

Hrali ste už turnajový zápas v deň svojich narodenín?

„Áno, ale ešte nikdy som nevyhrala. Tým je to pre mňa špeciálne. Víťazstvo chutí dvojnásobne.“

V predchádzajúcich štyroch stretnutiach na turnaji ste odohrali trojsetové bitky s Radwanskou, Garciovou, Pavľučenkovovou aj s Cirsteovou. Výhra nad Chiricovou, keď ste súperke dovolili získať iba dva gemy, vyznieva ako ľahká záležitosť. Bolo to to tak?

„Nebol to ľahký zápas, hoci výsledok vyznieva jednoznačne. Z mojej strany to bol naozaj vynikajúci výkon. Hrala som rýchlo, agresívne, odvážne. Američanke som nedala šancu. Z bekhendu som bola solídna a ako prvá som sa dostala k obiehanému forhendu. Do bodky som splnila taktiku, s ktorou ma poslal na dvorec tréner Matej Lipták.“

"Toto je ten pocit!," okomentovala víťaznú fotografiu z posledného duelu na svojom facebookovom profile Slovenka.
"Toto je ten pocit!," okomentovala víťaznú fotografiu z posledného duelu na svojom facebookovom profile Slovenka. (Autor: facebook, Dominika Cibulkova)

Pred mesiacom ste triumfovali v turnaji v Katoviciach, potom ste dvoma bodmi pomohli slovenskému tímu k výhre v Pohári federácie nad Kanadou. Cítili ste už pred cestou do Madridu, že to môže byť ďalší vydarený turnaj?

„Dobrá forma sa ťahá od začiatku roka, len som potrebovala zdolať kvalitné hráčky na veľkom turnaji. Teraz to prišlo a ukazuje sa, že tvrdá práca v príprave sa vypláca. Na začiatku v Madride som to nemala jednoduché, turnajovú jednotku Radwanskú som zdolala v troch setoch a obrat s Francúzkou Garciovou zo stavu 0:6, 0:3 mi pripadal, akoby som sa do hlavnej súťaže dostala ako lucky loserka. To sa veru nevyhráva každý deň. Zvládla som ťažké stavy, bola som mentálne silná.“

Už vieme, že po spolupráci s mentálnym koučom keď idete na kurt, máte v sebe vždy dve Dominiky – jednu silnú, sebavedomú Domi a druhú utrápenú, depresívnu Cibulu. Zdalo sa, že v Madride je na kurte len Domi, súhlasíte?

„Áno. Keď je na dvorci Domi, som veľmi silná, odvážna, agresívna, mám otvorenú hlavu a som v pohode. Cibula tu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Real nešla. Radšej som si oddýchla, vraví finalistka Cibulková