Na kurte ide priateľstvo bokom, hovorí Berdych po českom súboji

Tomáš Berdych podáva v tejto sezóne konzistentné výkony.
Tomáš Berdych podáva v tejto sezóne konzistentné výkony. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. máj 2015 o 10:34

Tomáš Berdych vyradil v 2. kole Roland Garros skúsenejšieho krajana Radka Štěpánka v štyroch setoch.

PARÍŽ. Poznajú sa viac ako desaťročie, dvakrát vybojovali spolu prestížny Davisov pohár. Keď však stoja proti sebe, kolegovia z českého daviscupového tímu sa stávajú veľkými rivalmi.

Český tenista Tomáš Berdych po triumfe nad Radkom Štěpánkom v 2. kole grandslamového Roland Garros priznal, že na kurte ide priateľstvo bokom.

"Keď vstúpime na dvorec, zabudneme na to, že sa veľmi dobre poznáme a že sme kamarátmi," povedal pre oficiálnu stránku Roland Garros Berdych. V dueli o postup do osemfinále narazí na domáceho Francúza Benoita Paireho.

"Pre fanúšikov to bol zaujímavý zápas, obaja sme sa snažili vyhrať. Bol to neľútostný boj. Radek sa po pauze zavinenej zranením dostáva do veľmi dobrej formy. Predviedol naozaj kvalitný tenis."

radek_r6964.jpeg

Radek Štěpánek na svojho mladšieho krajana nestačil. FOTO - SITA/AP.

Berdych podáva v tejto sezóne konzistentné výkony a zdoláva hráčov, ktorí sú v rebríčku nižšie. Najcennejší skalp získal na Australian Open v Melbourne - zvíťazil nad deväťnásobným šampiónom Roland Garros Španielom Rafaelom Nadalom.

"Príprava na Roland Garros bola veľmi dobrá, všetko klapalo. Na kurte sa cítim fajn. Pokúsim sa v Paríži dostať čo najďalej. Musím ísť od zápasu k zápasu. Je to dlhá cesta."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na kurte ide priateľstvo bokom, hovorí Berdych po českom súboji