Na podujatie do Košíc prídu aj účastníci olympiád, medzi jeho hviezdy patrí i Volko

Ján Volko.
Ján Volko. (Autor: TASR)
TASR|30. aug 2017 o 15:08

Ján Volko sa predstaví v netradičnom šprinte.

KOŠICE. Na atraktívnu zostavu atlétov sa môžu tešiť diváci 2. ročníka JBL Jump Festu v Košiciach. Na špeciálnych športoviskách v okolí gotickej katedrály sa predstaví viacero účastníkov olympiád, MS či ME.

Chýbať nebudú ani slovenské známe mená vrátane Jána Volka či sestier Velďákových.

Vďaka iniciatíve občianskeho združenia Atletika Košice zavítajú na východ republiky atletické preteky street athletics. Ide o formát, v rámci ktorého sú preteky organizované podľa pravidiel IAAF, ale na špecifických miestach.

V porovnaní s premiérovým ročníkom sa počet disciplín zvýši a súťažiť sa bude v skokoch do diaľky, trojskoku a v šprinte. Podujatie je na programe v stredu 6. septembra a od 9.00 h budú súťažiť žiaci ZŠ v skokansko-šprintérskom dvojboji.

Začiatok hlavného programu je na programe od 16.30, keď sa v šprinte na 50 yardov predstaví Ján Volko. Jeho súpermi budú Čech Zdeněk Stromšík a Portugalec David Lima.

V trojskoku mužov sa pri neúčasti Tomáša Veszelku, ktorý sa zranil na Svetovej univerziáde, predstavia dvaja trojskokani s osobnými rekordmi na úrovni 17 metrov - vlaňajší víťaz Fabian Florant z Holandska a účastník MS v Londýne Elvins Misans z Lotyšska.

843 centimetrov

je osobný rekord Ignisiusa Gaisaha, jednej z najväčších hviezd JBL Jump Festu.

V diaľke žien sa predstaví domáca atlétka Jana Velďáková spoločne s finalistkou OH v Londýne Jazmin Sawyersovou. Ženský trojskok prilákal aj vďaka Dane Velďákovej vyrovnanú konkurenciu, ktorú tvoria Mara Grivová z Lotyšska či majsterka Európy do 19 rokov Violettu Skvorcovú z Bieloruska.

Najväčšie atletické hviezdy sa predstavia v mužskej časti diaľky a šprintu. Ignisius Gaisah príde do Košíc s vizitkou halového majstra sveta, majstra Afriky, majstra Európy, majstra Commonwealthu a vlaňajšieho vicemajstra Európy.

Osobným rekordom reprezentanta Ghany a Holandska je 843 cm, no organizátori nepredpokladajú, že by sa k nemu mohol priblížiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Na podujatie do Košíc prídu aj účastníci olympiád, medzi jeho hviezdy patrí i Volko