„Musím zapracovať na všetkom,“ hovorí Martin Buday pred titulovým zápasom

Dávid Lukáč|27. sep 2019 o 02:00

Slovenskú jednotku ťažkej váhy by mal čakať vytúžený titulový zápas.

Ďalším vyzývateľom šampióna ťažkej váhy Oktagon MMA Michala Martínka (7-1) by mal byť Martin Buday (7-1), ktorý si post vyzývateľa vybojoval výhrou nad Danielom Dittrichom (5-4, 1 NC).

Zástupca SFG Trnava ukázal na turnaji Oktagon 14 komplexnosť, keď divákom predviedol niečo zo svojho dominantného BJJ a prvýkrát v profesionálnej kariére si pripísal výhru na submission.

„Chcel som to opäť držať v postoji, ale moc mi to tam nevychádzalo. Nejako som sa nevedel rozbehnúť, ale bol tam ten záložný plán, že keď to nepôjde v postoji, prenesiem to na zem a tam už si verím,“ hovorí o súboji s Dittrichom, ktorý ukončil v 2. kole na Kimuru z full mountu.

Teraz by mal byť na pláne titulový zápas, no Martin nevie, kedy to bude a či bude čakať až do marca, kedy je naplánovaný turnaj v Ostrave. „Bol by som rád, keby bol tento zápas na číslovanom turnaji Oktagonu. Keďže v novembri má byť hlavným zápasom zápas storočia, tak najbližšie je tá Ostrava,“ uvažuje.

Napriek ďalšiemu víťazstvu pred limitom si je „Bady“ vedomý svojich nedostatkov a chce sa stále zlepšovať. „Musím zapracovať na všetkom. Aj ten stand-up nie je na takej úrovni, aby som mohol ísť do nejakej dobrej zahraničnej organizácie. Všetko - aj wrestling, kondičku aj silovú prípravu treba vyšperkovať, aby to bolo top, aby som neurobil hanbu,“ poznamenáva na margo prípadnej ponuky zo zahraničia.

 

Naštartovanie kariéry s budúcim víťazom The Ultimate Fightera (TUF)

 

Juan Francisco Espino Dieppa (9-1), ktorý je španielskou jednotkou ťažkej váhy, preveril dva roky dozadu Martina Budaya už v druhom profesionálnom zápase kariéry. Slovenskému ťažkotonážnikovi sa v tom čase na domácej scéne nepodarilo zrealizovať zápas, a tak sa v krátkom čase rozhodol prijať kvalitného súpera.

„Mal som len jeden profi-fight a chcel som troška naštartovať kariéru. Tu sa mi to nedarilo, pretože viacero súperov porušilo zápasy. Prišla táto ponuka, že jemu sa zranil súper, tak som to zobral. Bolo to síce väčšie sústo, ako som bol schopný uniesť, ale bola to brutálna skúsenosť. Je to fighter, ktorý hneď po tom zápase išiel do šou The Ultimate Fighter a vyhral ju. Určite to neľutujem, aj keď som ťahal za kratší koniec všetky tri kolá. Bola tam tá nevyzápasenosť, keďže to bol len môj druhý profi-fight,“ hovorí Martin.

So španielskym bojovníkom ostali kamaráti a po spoločnom zápase prišla aj ponuka na tréning. „Ostali sme v kontakte, píšeme si. Aj ma volal na kemp, aby som mu pomohol, keď išiel do Ultimate Fightera, len ja som mal vtedy zápas v Košiciach na Oktagone s Dzhangirom Nasibovom a tam som si zranil ruku.“

Mimo zápasového kolotoča je momentálne kvôli zraneniu aj minuloročný víťaz TUF. „Má za sebou operáciu ruky. To zranenie sa mu stalo ešte v zápase so mnou, zlomil si ruku na mojej hlave,“ vtipkuje slovenská nádej ťažkej váhy.

Foto: Oktagon MMA

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»„Musím zapracovať na všetkom,“ hovorí Martin Buday pred titulovým zápasom