Murray nesúhlasí s voľnými kartami pre vracajúcich sa dopingových hriešnikov

Andy Murray zastáva názor, že hráči po treste za doping by bez ohľadu na svoje športové renomé a marketingovú príťažlivosť nemali dostávať privilégiá v podobe voľných kariet.
Andy Murray zastáva názor, že hráči po treste za doping by bez ohľadu na svoje športové renomé a marketingovú príťažlivosť nemali dostávať privilégiá v podobe voľných kariet. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. mar 2017 o 10:41

Podľa mňa by si mali odmakať cestu nazad,povedal líder svetového rebríčka, Andy Murray.

LONDÝN. Britský líder svetového rebríčka tenistov Andy Murray zastáva názor, že hráči po treste za doping by bez ohľadu na svoje športové renomé a marketingovú príťažlivosť nemali dostávať privilégiá v podobe voľných kariet.

"Podľa mňa by si mali odmakať cestu nazad. Pochopiteľne, väčšina podujatí robí to, čo považuje pre svoj úspech za najlepšie. Ak teda predpokladajú, že veľké mená podporia predaj vstupeniek, správajú sa podľa toho," povedal Murray pre The Times.

V stredu 26. apríla sa v Stuttgarte vráti po dištanci na 15 mesiacov Ruska Maria Šarapovová. Bude to na základe "wild card", ktorú už dostala aj na májové podujatia v Madride a Ríme.

Podľa mňa by si mali odmakať cestu nazad. Pochopiteľne, väčšina podujatí robí to, čo považuje pre svoj úspech za najlepšie. Ak teda predpokladajú, že veľké mená podporia predaj vstupeniek, správajú sa podľa toho.


Andy Murray, britský tenista

Bývalá jednotka renkingu WTA je bez aktuálneho hodnotenia a čisto teoreticky by mala začínať v kvalifikáciách od najnižšej úrovne ITF.

Držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová nemá šancu stihnúť nazbierať dostatok bodov v súvislosti s parížskym Roland Garros, kde by teda tiež potrebovala voľnú kartu (uzávierka prihlášok na hlavnú singlovú súťaž bude podľa postavenia k 17. aprílu), ale môže sa prebojovať na Wimbledon.

"Bude mať príležitosť dosiahnuť dovtedy postačujúci renking a prípadne nepotrebovať ´wild card´. Ak sa jej to nepodarí, potom to bude na rozhodnutí organizátorov - ako veľmi ju chcú mať na turnaji. Som si istý, že by uvažovali dlho a dôkladne aj so zohľadnením postoja verejnosti," skonštatoval Andy Murray.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray nesúhlasí s voľnými kartami pre vracajúcich sa dopingových hriešnikov