Murray chce byť prvým Britom vo finále od 1938, Haas chce pomstu

TASR|2. júl 2009 o 13:41

Britského tenistu Andyho Murrayho čaká v piatok na grandslamovom turnaji vo Wimbledone veľký test jeho tenisových schopností keď nastúpi proti Andymu Roddickovi.

LONDYN. Britského tenistu Andyho Murrayho čaká v piatok na grandslamovom turnaji vo Wimbledone veľký test jeho tenisových schopností a najmä vychvaľovaného returnu, keď nastúpi proti "vzkriesenému" Američanovi Andymu Roddickovi. Ten je známy pre svoj tvrdý servis.

Zápas bude okrem testu returnu a servisu obohatený aj o fakt, že 22-ročný Murray sa môže sa stať prvým Britom od roku 1938, ktorý dosiahne finále dvojhry vo Wimbledone. Naposledy sa to pred 71 rokmi podarilo Bunnymu Austinovi. Tvrdý servis 26-ročného Američana mu však bude vážnou prekážkou, ktorú musí prekonať, aby dosiahol svoj cieľ a potešil londýnske - a tiež škótske - publikum.

Murray, ktorý v stredu zdolal Španiela Juana Carlosa Ferrera, má na svojej strane aj štatistiku - v ôsmich zápasoch zdolal Roddicka šesťkrát. Američan je však po štvrťfinálovej víťaznej dráme s Austrálčanom Lleytonom Hewittom plný sebavedomia. "Cítim sa fit a som zdravý. Som v lepšej forme ako keď som mal 24," povedal Roddick.

V druhom semifinále nastúpi Švajčiar Roger Federer proti Nemcovi Tommymu Haasovi, ktorý žiari pod nečakane silným londýnskym slnkom.

Kým Federer mieri za svojím 15. grandslamovým titulom, 31-ročný Nemec má úplne iné plány a pomýšľa na športovú pomstu. Na májovom turnaji Roland Garros v Paríži mu totiž dovolil vrátiť sa po dvoch prehratých setoch a preto sa od ich piatkového súboja očakáva pikantnosť.

Nemec je vo Wimbledone vo forme a aj vo vyhratom štvrťfinále so Srbom Novakom Djokovičom ukázal, prečo bol kedysi svetovou dvojkou. Jeho kvality si Federer jasne uvedomuje. "Proti Tommymu musím hrať dobre hneď od začiatku. Ako sme videli v Paríži, bolo to brutálne," uviedol 27-ročný Švajčiar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray chce byť prvým Britom vo finále od 1938, Haas chce pomstu