Rovinatý profil majstrovstiev? Nemám veľmi rád kopce, smial sa Sagan

Peter Sagan rozdáva podpisy deťom na podujatí, ktoré nesie jeho meno.
Peter Sagan rozdáva podpisy deťom na podujatí, ktoré nesie jeho meno. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|29. jún 2019 o 22:31

Sagan potešil malých fanúšikov v Trnave.

TRNAVA. Bolo to ako prichádzajúca vlna, ktorá sa nahrnie na malý ostrov. Valiaca sa masa, ktorú poháňa rovnaká sila, a preto sa pohybuje jedným smerom.

Tou vlnou bola asi stovka malých detí, ktoré sa tlačili okolo malého ostrovčeka s natiahnutými rukami. V jednej ruke je šiltovka, v ďalšej dres, v inej fotografia.

Geografickým centrom tejto malej sústavy detských rúk je najpopulárnejší slovenský športovec Peter Sagan. V sobotu popoludní prišiel do Trnavy odovzdať ocenenia víťazom jednotlivých kategórií na Detskej Tour Petra Sagana.

„A na vyhlásenie prisľúbil prísť aj trojnásobný majster svetra,“ žartoval moderátor. Stovky detí na svoj idol čakali, hoci ich súťaže sa skončili pred hodinami.

Peter Sagan odovzdáva ocenenia najlepším deťom v detskej tour Petra Sagana: fotogaléria

30.6.2019

Veľký záujem detí ho prekvapil

Vidieť naživo Sagana a ešte získať jeho podpis je ako dostať najlepší vianočný darček.

Jeho príchod do Bernolákovho parku v Trnave nik nemusel oznámiť. Neviditeľná sila pohla stovky detí smerom k populárnemu cyklistovi. Okamžite bol stredobodom pozornosti.

Po tom, čo odovzdal ocenenia víťazom kategórií v rámci sobotňajších súťaží, stál ešte bezmála hodinu medzi deťmi. Rozdával podpisy, fotografoval sa. Venoval im svoj čas.

„Záujem ma veľmi prekvapil,“ uznal Sagan. „Deti však pred vami nič nehrajú a neskrývajú. Aj toto sú momenty, ktoré mi dodávajú veľa pozitívnej energie.“

Dostať sa z autogramiády mu museli pomôcť organizátori. Aj po tom, čo sa dostal do svojho karavanu, sa za ním ešte vydali fanúšikovia na bicykli.

„Detská Tour je veľmi pekná myšlienka a som rád, že môj bývalý tréner organizuje takéto akcie. Pre deti to môže byť odrazový mostík k športu. Môže sa ukázať, či niekto z nich má talent. Som hrdý, že Peter Zánický niečo takéto robí,“ doplnil cyklista.

Peter Sagan blahoželá malým šampiónom.
Peter Sagan blahoželá malým šampiónom. (Autor: TASR)

Poteší ho výsledok pre tím Bora

Kým v sobotu potešil deti, v nedeľu nastúpi do práce. V Trnave bude obhajovať titul majstra Slovenska. Ten posledný získal v Plzni po tom, čo bol takmer celé preteky v úniku sám. Pelotón ho nedokázal dobehnúť. Do cieľa prišiel s náskokom pred súpermi.

Zopakuje niečo podobné tento rok aj v Trnave?

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Rovinatý profil majstrovstiev? Nemám veľmi rád kopce, smial sa Sagan