Víťazstvá oslavuje melónom. Brankár, ktorý prepíše históriu

Človek by zabudol, že Essam El Hadary má 45 rokov.
Človek by zabudol, že Essam El Hadary má 45 rokov. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|8. jún 2018 o 18:25

Essam El Hadary sa stane najstarším brankárom, ktorý kedy nastúpil na majstrovstvách sveta.

BRATISLAVA. Mohamed Salah sa rozbehol k lopte. Penaltu v 95. minúte zahrával s pokojom, akoby o nič nešlo. V hre však bolo všetko.

Salah brankárovi nedal šancu a penaltu poľahky premenil. Egypt jeho gólom vyhral nad Kongom 2:1 a postúpil na majstrovstvá sveta 2018 v Rusku. Hráči nevedeli, kam sa skôr rozbehnúť.

Salah počas hviezdnej sezóny v FC Liverpool potvrdil rolu opory aj v národnom tíme. Svoju krajinu dostal na svetový šampionát po 28 rokoch.

Po rozhodujúcej penalte bežali egyptskí futbalisti za strelcom gólu. Niektorí sa vydali za kapitánom tímu, ktorý penaltu sledoval z opačnej strany ihriska.

Brankár Essam El Hadary je v ére Salaha pre fanúšikov neznámym menom. V reprezentácii však debutoval v čase, keď mal Salah ešte len tri roky.

Oros ya Hadary

Pôsobí veľmi mlado a pohyblivo. Pri brankárskych tréningoch sa hádže na zem, pri cvičeniach je hravý ako junior. Každý deň po tréningu absolvuje minimálne 20-minútový kúpeľ v ľadovej vode.

Gól svojho tímu oslavuje bláznivo. Pred fanúšikmi zvyčajne jedáva melón na počesť svojho rodiska. Kafr al-Battikh znamená v preklade doslova mesto melónov.

Inokedy vylezie na brvno a tancuje pred fanúšikmi. Tí mu väčšinou pritom spievajú - Oros ya Hadary (tancuj El Hadary).

Pripomína bláznivého mladíka. V skutočnosti má Essam El Hadary 45 rokov a profesionálny debut absolvoval už v roku 1993.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Víťazstvá oslavuje melónom. Brankár, ktorý prepíše históriu