Slovenská omladina je už v Rige, čakajú ju testy a karanténa

Slovenskí hokejisti.
Slovenskí hokejisti. (Autor: TASR)
TASR|16. máj 2021 o 13:35

Vekový priemer tímu je necelých 25 rokov.

RIGA. Slovenskí hokejisti v nedeľu predpoludním prileteli do Rigy, dejiska majstrovstiev sveta. Po príchode do hotela čaká 44-člennú výpravu testovanie na koronavírus a päťdňová karanténa.

Ak budú aj opakované testy s negatívnym výsledkom, po dvoch dňoch môžu Slováci začať trénovať. Do uplynutia päťdňového intervalu však nesmú prísť do kontaktu s inými ľuďmi.

Najmladší hráčsky káder 

Do dejiska tohtoročného šampionátu elitnej kategórie odletela historicky najmladšia slovenská hráčska výprava.

Vekový priemer 28-členného mužstva je 24,75 rokov, čo je o štvrť roka menej, ako mal dosiaľ najmladší slovenský tím na MS 2001. Až trinásť z 28 hráčov zažije premiérovo atmosféru majstrovstiev sveta.

"Tím vyzerá dobre. Sme tu mladí chalani, zväčša sa poznáme. S viacerými z mládežníckych reprezentácií. Mám z toho dobrý pocit," povedal pre web hockeyslovakia.sk útočník Pavol Skalický.

Studenič je pripravený byť lídrom 

Jedným z ťahúňov tímu by mal byť aj Marián Studenič, ktorý tento rok debutoval v NHL. Svoju úlohu si uvedomuje, ale udržuje si nadhľad.

"Nehádžem na seba nejaký veľký tlak. Odohral som pár zápasov v NHL, po ktorých mi spadol kameň zo srdca, že mám to za sebou a nikto mi nikdy nemôže povedať, že som to nedokázal. Dostal som novú motiváciu.

Upokojil som sa, splnil si prvý cieľ a teraz mám pred sebou ďalší. Som pripravený zobrať na seba zodpovednosť aj na majstrovstvách sveta. Pripravený budem v hocijakej situácii, keď mi tréner povie, aby som šiel na ľad," povedal. 

Slováci sa v otvárací deň v rámci bojov v A-skupine stretnú od 19.15 SELČ s Bielorusmi. Nasledovať budú duely proti Veľkej Británii, Rusku, Švajčiarsku, Dánsku, Švédsku a na záver skupiny 1. júna proti Česku.

ZÁPASY SLOVENSKA NA MS V HOKEJI 2021

Pre zvolené obdobie neboli nájdené žiadne zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slovenská omladina je už v Rige, čakajú ju testy a karanténa