Nádej ožíva. Môžeme postúpiť zo skupiny ďalej, verí Ramsay

Slovenskí hokejisti zvíťazili nad Rakúskom.
Slovenskí hokejisti zvíťazili nad Rakúskom. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|8. máj 2018 o 21:34

Už každý zápas hráme s nožom na krku. Musíme sa na to nastaviť. Prvé víťazstvo by nám mohlo dodať sebavedomie, hovorí Marek Ďaloga.

KODAŇ. V záverečných minútach zápasu si možno niektorí slovenskí hráči či fanúšikovia v hlave premietali nešťastný koniec zápasu proti Česku.

V súboji proti Rakúšanom ho však Slováci nedopustili. Kým v prvom zápase na turnaji Lukáš Cingel prázdnu bránku netrafil, teraz sa to aj s prispením rakúskeho hráča podarilo Michalovi Krištofovi. Dokonca spoza bránkovej čiary.

Na majstrovstvách sveta v Dánsku tak Slováci uspeli až na tretí pokus. Rakúsko zdolali 4:2. Po dôležitom víťazstve bolo na hráčoch vidieť, že sa im uľavilo.

Niektorí si zavtipkovali, iní sa usmievali. Viacerí sa však zhodli, že výkon nebol ideálny, najmä v druhej polovici zápasu.

Slováci majú z troch zápasov štyri body a vrátili sa do boja o štvrťfinále. Ak z neho nechcú vypadnúť, potrebujú naplno bodovať aj vo štvrtkovom zápase proti Francúzsku (16.15).

Rybár je na také góly zvyknutý

Súboj proti Rakúšanom, najväčšiemu outsiderovi základnej skupiny, sa začal pre Slovákov hrozivo. Už v druhej minúte si kapitán Andrej Sekera nešťastne vrazil puk do bránky.

„Chcel som to odohrať bekhendom, ale puk mi skočil. Také veci sa v športe stávajú,“ priznal Sekera.

Nešťastný moment nebol jednoduchý ani pre brankára Patrika Rybára, ktorý chytal svoj prvý zápas na šampionáte.

„V poslednom čase som dostával dosť často takéto góly, tak som na to zvyknutý. Už by sa to však nemuselo opakovať," reagoval 24-ročný brankár.

V ďalšom priebehu mužstvo viacerými zákrokmi podržal. „Škoda, že som nedočiahol na druhý gól, ktorý trafil strelec do protismeru," dodal.

MS v hokeji 2018: Pozrite si momentky zo zápasu Slovensko - Rakúsko (fotogaléria): fotogaléria

9.5.2018

Fehérváry ukázal pokoru

Pri druhom inkasovanom góle zaváhal najmladší hráč slovenského výberu Martin Fehérváry, ktorý prišiel o hokejku a presnému zásahu nezabránil ani hodením sa do strely.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nádej ožíva. Môžeme postúpiť zo skupiny ďalej, verí Ramsay