V reprezentácii plakal i žiaril. Ramsayho tím posilnil mladík, ktorý hral aj v NHL

Christián Jaroš by mal mať miestenku na MS istú.
Christián Jaroš by mal mať miestenku na MS istú. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|24. apr 2018 o 12:53

Rád hrám ofenzívne i defenzívne. Prijmem však každú úlohu, ktorú dostanem, hovorí Christián Jaroš.

BRATISLAVA. Bez hokejového výstroja pôsobí ostýchavo a neohuruje silnými rečami. Na ľade ho však vidieť vďaka veľkej postave i hokejovým zručnostiam.

Christián Jaroš patrí medzi najväčšie talenty slovenského hokeja. V tejto sezóne si v dvoch zápasoch zahral za Ottawu v NHL.

Má 22 rokov a najbližšie desaťročie môže byť stabilnou súčasťou národného tímu a lídrom obrany.

„Jaroš fyzicky dospel už v osemnástich. Posledný rok som ho nesledoval, ale kým pôsobil vo Švédsku, hral perfektne. Verím, že zámorie mu pomohlo ľudsky i herne. Naozaj som naňho zvedavý,“ priznal skúsený obranca Dominik Graňák.

Bronz, zlato, žltý dres a plač

Na 192 centimetrov vysokého obrancu sú zvedaví aj fanúšikovia. Prvýkrát si ho mohli viac všimnúť pred štyrmi rokmi na juniorskom svetovom šampionáte, na ktorom získali slovenskí mladíci na čele s Réwayom, Cehlárikom či Godlom bronzové medaily.

Už vtedy Jaroš hrával prvú švédsku ligu za Luleu, kde aj s druhým slovenským mladíkom Petrom Cehlárikom vyhrali Ligu majstrov.

„Bronz je o čosi vzácnejší ako zlato. V dvadsiatke som si užil viac času na ľade a plnil dôležitejšie úlohy. V Lige majstrov som hral menej. Aj keď vo finále som nastúpil v prvej obrannej dvojici,“ priznal Jaroš.

Vtedajší tréner národného tímu Zdeno Cíger ho vytiahol aj do seniorskej reprezentácie. Na šampionát do Česka sa však ešte nedostal. Prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V reprezentácii plakal i žiaril. Ramsayho tím posilnil mladík, ktorý hral aj v NHL