Chára zdvihol Šatanovi telefón. Kapitán Bostonu do Dánska nepocestuje

Zdeno Chára.
Zdeno Chára. (Autor: TASR/AP)
Martina Janíková, Juraj Berzedi|7. máj 2018 o 17:14

O súpiske Slovenska sa rozhodne v utorok.

BRATISLAVA. Kapitán Bostonu Zdeno Chára neposilní slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Dánsku. Boston v noci na pondelok vypadol z play off NHL, v semifinále Východnej konferencie prehral s Tampou Bay 1:4 na zápasy.

S Chárom sa spojil generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan, ale vypočul si zamietavú odpoveď.

“So Zdenom Chárom sme telefonovali, no žiaľ, reprezentáciu nebude môcť posilniť, pretože si z náročnej série play off NHL odniesol prasklinu na ruke. Budeme sa musieť zaobísť bez neho,” povedal Šatan, ktorého cituje web hokejového zväzu.

Chára odohral v tejto sezóne NHL 73 zápasov. Dal v nich sedem gólov a pridal sedemnásť asistencií. Dlhodobo patrí k najvyťaženejším hráčom Bostonu.

Na svetovom šampionáte naposledy hral v roku 2012, keď Slovensko získalo strieborné medaily.

Na súpiske národného tímu sú voľné ešte tri miesta. Realizačný tím na ňu zatiaľ nenapísal obrancu Mária Grmana a útočníkov Andreja Kudrnu a Mareka Hovorku, ktorí sú v Kodani a s reprezentáciou trénujú.

Je možné, že sa na súpisku dostanú už v utorok.

V NHL sa už totiž pre reprezentáciu nečrtajú ďalšie posily. Útočník Tomáš Tatar a jeho Vegas postúpili do ďalšieho kola play off a smeruje tam aj Winnipeg s Markom Daňom. Okrem nich už nie je na výber nikto.

V nižšej AHL ešte hrajú proti sebe dvaja slovenskí obrancovia. Toronto Marlies s Martinom Marinčinom vyhráva nad Syracuse s Erikom Černákom 3:0 na zápasy a už v utorok môže byť po sérii.

Nie je jasné, či by v takom prípade zavolali Černáka do Dánska. Tím má totiž zatiaľ viac problémov v útoku, než v obrane.

Slovenskí hokejisti mali v pondelok na šampionáte voľný deň. Niektorí hráči absolvovali dobrovoľný tréning na ľade, ostatní sa pripravovali na suchu. Po úvodných dvoch zápasoch v A-skupine majú Slováci na konte jeden bod za prehru s Českom 2:3 po predĺžení. V nedeľu podľahli Švajčiarsku 0:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Chára zdvihol Šatanovi telefón. Kapitán Bostonu do Dánska nepocestuje