Ako unimobunky. Lepšie kabíny sme mali aj v žiackej kategórii, tvrdí Hovorka

Pohľad na štadión v Kodani.
Pohľad na štadión v Kodani. (Autor: SME - Juraj Berzedi)
Juraj Berzedi|3. máj 2018 o 22:35

V kabíne sme pohromade, nehľadáme sa tam, čo nás môže len stmeliť, hovorí český brankár Pavel Francouz.

KODAŇ. Rozostavané budovy, stavebný materiál, niekoľko tovární, hotelov a bytoviek.

V strede všetkého stojí multifunkčná Royal Aréna, v ktorej budú hrať slovenskí hokejisti zápasy v základnej skupine na majstrovstvách sveta v Dánsku.

Pri štadióne je postavený obchod so suvenírmi, provizórne bufety i zóna pre fanúšikov. Deň pred začiatkom šampionátu však žiadnych nevidieť.

Ty vole, dokedy máme tréning?

Pri štadióne je nezvyčajné ticho. Vôbec to nevyzerá, že na tomto mieste sa o pár hodín začnú majstrovstvá sveta.

V neďalekom nákupnom centre sú len domáci, ktorí si žijú svoj pokojný život. Možno ani netušia, aké podujatie v ich meste bude..

Pozrite si momentky z Kodane (MS v hokeji 2018): fotogaléria

3.5.2018

Štadión vyzerá zvnútra na prvý pohľad moderne. Tribúny s kapacitou 12 500 divákov sú priestranné. Na ľade práve trénujú českí hokejisti.

Organizátori sa ich snažia vyhodiť päť minút pred koncom tréningu, čo sa nepáči českému asistentovi trénera Václavovi Prospalovi. „Ty vole, dokedy máme tréning? Posielajú nás už preč z ľadu,“ rozčuľuje sa bývalý výborný hokejista.

Sú to také festivalové záchody

Česi napokon ostávajú na ľade aj o pár minút dlhšie. Po tréningu sa pri rozhovoroch spomína najmä zázemie v kodanskej aréne, ktoré nie je ideálne.

„Hala nie je urobená výlučne na hokej, skôr na koncerty. V kabíne sme pohromade, nehľadáme sa tam, čo nás môže len stmeliť,“ smial sa český brankár Pavel Francouz.

Na svojho brankárskeho kolegu Davida Ritticha prezradil aj netradičnú príhodu. „Mal problémy ísť na záchod, lebo sa tam v betónoch nevošiel. Sú tu také festivalové záchody,“ dodal Francouz.

Veľmi jednoduché kabíny si už vyskúšali aj slovenskí hokejisti.

„Sú to akoby unimobunky naukladané vedľa seba bez nejakej strechy. Hudbu z jednej šatne počujete do druhej. V kabíne sú tri záchody a sprchovať sa musíme samostatne v jednej bunke. Lepšie kabíny sme mali aj na Slovensku v žiackej kategórii,“ hovorí útočník Marek Hovorka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ako unimobunky. Lepšie kabíny sme mali aj v žiackej kategórii, tvrdí Hovorka