Domáci Nemci pomohli sebe aj Slovákom, zdolali Talianov

Nemeckí hokejisti sa radujú po góle Matthiasa Plachtu.
Nemeckí hokejisti sa radujú po góle Matthiasa Plachtu. (Autor: TASR)
Sportnet|13. máj 2017 o 20:15

Nemeckí hokejisti vyhrali o tri góly.

MS v hokeji 2017:

A-skupina:

Taliansko - Nemecko 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Góly: 5. M. Marchetti (S. Kostner, S. Marchetti) - 4. Ehrhoff (Draisaitl), 19. Plachta (D. Seidenberg, Kahun), 22. Y. Seidenberg (Hördler), 26. Kahun (Y. Seidenberg)

Rozhodovali: Beneau (USA), Wehrli (Švajč.) - Šefčík (SR), Malmqvist (Švéd.), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Taliansko: Andreas Bernard - T. Larkin, Zanatta, Hofer, Helfer, Egger, S. Marchetti, Miglioranzi, Glira - Insam, Andergassen, Traversa - D. Kostner, S. Kostner, Morini, - Anton Bernard, Gander, M. Marchetti - Scandella, Goi, Lambacher

Nemecko: Aus den Birken - Reul, Ehrhoff, D. Seidenberg, Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger - Ehliz, Tiffels, Reimer - Hager, Schütz, Wolf - Macek, Draisaitl, Plachta - Kink, Y. Seidenberg, Fauser - Kahun

KOLÍN NAD RÝNOM. Hokejisti Nemecka zvíťazili vo svojom šiestom zápase na MS v hokeji 2017 nad Talianskom 4:1. V A-skupine sa bodovo vyrovnali štvrtým Lotyšom, no tí majú o zápas menej.

V tíme Nemecka sa po príchode zo zámoria predstavil útočník Leon Draisaitl a pripravený bol aj náhradný brankár Philipp Grubauer. Jedným z čiarových rozhodcov bol Slovák Peter Šefčík.

Pomohli aj Slovákom. Takto Nemci zdolali Talianov: fotogaléria

14.5.2017

Taliani sa so šampionátom rozlúčia pondelňajším zápasom od 16.15 h s Dánskom. Ak chcú ešte pomýšľať na záchranu v elitnej kategórii, svojho súpera budú musieť zdolať. Zároveň musia veriť, že Slováci už nezískajú ani bod.

Nemci nastúpia na svoj posledný duel v skupine po dvoch dňoch voľna - v utorok 16. mája o 20.15 h proti Lotyšsku.

Hlas po stretnutí:

Christian Ehrhoff, obranca a kapitán Nemecka: "Sme radi za náš výkon z dnešného zápasu. Toto bol pre nás dôležitý zápas, v ktorom sme zvýšili naše šance na postup do štvrťfinále. V pondelok nás čaká dôležitý duel s Lotyšskom, na ktorý sa musíme dobre pripraviť. V tíme je super nálada a cítiť, že všetci chcú byť úspešní."

Thomas Larkin, obranca Talianska: "V dnešnom zápase sme výrazne pocítili stratu troch našich hráčov. Sme však hrdí na to, že sme sa snažili až do konca a nevzdali to."

Online prenos MS v hokeji 2017: Taliansko - Nemecko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
13.05.2017 o 20:15
Taliansko
1:4
(1:2, 0:2, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Nemecko
Prehľad
Góly a asistencie: 5. Marchetti (S. Kostner) – 4. Ehrhoff (Ehrhoff, Draisaitl), 19. Plachta (D. Seidenberg, Kahun), 23. Y. Seidenberg (Hördler), 26. Kahun (Y. Seidenberg). Rozhodca: Reneau (USA), Wehrli (SUI) – Malmqvist (SWE), Šefčík (SVK).
Prenos
Nemecká hokejová reprezentácia zvládla povinnú jazdu proti outsiderovi. Talianom síce dovolila vyrovnať v prvej tretine po góle Ehrfhoffa, keď sa presadil Marchetti, no potom kraľovala na ľadovej ploche. Postupne mierili do čierneho Plachta, Seidenberg aj Kahun, takže Nemci triumfovali presvedčivo 4:1. Taliani napriek prehre stále živia nádej na udržanie sa v elitnej kategórii. Potrebujú však dve slovenské porážky v riadnom hracom čase a tri body proti Dánom. Nemcov čaká v utorok priamy súboj o postup do štvrťfinále proti Lotyšsku.
Strely na bránu: 18 – 38.
Najlepší hráči zápasu: Alexander Egger (Taliansko) – Leon Draisaitl (Nemecko).
Koniec zápasu.
59:34
Momentálne sa hrá v strednom pásme. Nemeckí priaznivci stoja a tlieskajú svojim reprezentantom za vydarený výkon.
58:01
Christian Ehrhoff nahadzoval puk pred bránu, kde ho tečoval Matthias Plachta, ale ten smeroval vedľa Aus den Birkenovej svätyne.
57:23
Diváci na tribúnach tlieskajú a spievajú. Nemecko si drží bezpečný trojgólový náskok a už sa len dohráva.
56:14
Nemci pohodlne kontrolujú záver zápasu a pripíšu si na svoje konto povinné tri body. Talianom to až tak vadiť nemusí, pretože prípadné víťazstvo nad Dánskom v riadnom hracom čase ich môže zachrániť.
55:43
Konrad Abeltshauser príklepom od modrej čiary vyskúšal pripravenosť talianskeho brankára. Andreas Bernard vytiahol pohotovú lapačku.
55:15
Ďalší zblokovaný pokus talianskeho hokejistu. Tentoraz skúšal šťastie Diego Kostner.
54:25
Simon Kostner zakončoval z otočky, ale pred ním stálo duo nemeckých obrancov, ktorí jeho pokus zblokovali.
53:33
Thomas Larkin aj David Wolf sú späť na ľadovej ploche. Obe reprezentácie hrajú v plnom počte.
53:00
Oba tímy hrajú vo štvorici, takže na ľade je dostatok priestoru. Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, ale napriek tomu nevidíme šance.
51:33
Talianska presilovka trvala iba jedenásť sekúnd. Thomas Larkin si odsedí dve minúty za podrazenie.
51:22
David Wolf daroval talianskemu výberu presilovku. Dostal dve trestné minúty za hákovanie.
51:07
Christian Ehrhoff nebezpečne vystrelil z pravej strany. Andreas Bernard nedokázal puk schovať vo výstroji a musel zasahovať na dvakrát.
50:00
Brooks Macek tentoraz zakončoval z otočky. Jeho pohotová strela však neprekvapila Andreasa Bernarda.
49:26
Matthias Plachta nebezpečne strieľal z ľavého krídla. Bernard puk neudržal, ale Brooks Macek sa nedostal k dorážke.
48:20
Nemci bez problémov vydržali dvojminútové oslabenie a sú čoraz bližšie k trojbodovému zisku.
47:21
Taliani boli minútu usadení v útočnom pásme a dobre kombinovali. V nádejných pozíciách však váhali s koncovkou a Danny Aus den Birken riešil iba strelu Alexandra Eggera od modrej čiary.
46:20
Útočnú akciu nemeckého tímu zastavil faul. Marcus Kink dostal dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
45:42
Nemci boli dlho v útočnom pásme, ale už nedokázali vážnejšie ohroziť Andreasa Bernarda a po dlhom striedaní odišli na hráčsku lavicu.
44:20
importantVeľká šanca nemeckého tímu. Leon Draisaitl mohol zakončovať spomedzi kruhov, ale našiel ešte lepšie postaveného Christiana Ehrhoffa, ktorého strela skončila na hornej sieti brány.
43:23
Yasin Ehliz prešiel po ľavom krídle, vystrelil dobre švihom, no Andreas Bernard si postrážil bližšiu žŕdku.
42:40
Konrad Abeltshauser vypálil príklepom od modrej čiary. Jeho delovka skončil na betónoch Andreasa Bernarda.
42:05
Talianom vyšiel rýchly prechod do útočného pásma, Luca Frigo zakončoval z ľavého krídla, ale trafil iba nemeckého brániaceho hráča.
41:42
Nemci si nerozumeli vo vlastnom obrannom pásme a ich rozohrávka sa skončila zakázaným uvoľnením.
40:51
Na opačnom konci klziska našiel Leona Draisaitl v šanci Matthiasa Plachtu, ktorého strela švihom skončila na Bernardovi.
40:23
Luca Frigo miešal s pukom na ľavom krídle, ale potom nedokázal vystreliť z bekhendu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 10 – 26.
Nemci pokračovali vo svojej prevahe z úvodného dejstva a pridali ďalšie dva góly. Najskôr presnou strelou zvýšil náskok domáceho výberu Yannic Seidenberg a potom sa presadil z dorážky Dominik Kahun. Taliani mohli reagovať na nepriaznivý vývoj v dlhej štvorminútovej presilovke, no trafili iba žŕdku.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:47
Leon Draisaitl našiel zadovkou pred Bernardom voľného Matthiasa Plachtu, ale hlavný rozhodca videl jeho postavenie v bránkovisku a prerušil hru.
39:13
V závere tretiny sa Nemci nikam netlačia a pozorne bránia stredné pásmo, aby už neinkasovali zbytočný gól.
38:23
Tommaso Goi zakončoval švihom z ľavého krídla. Talianska defenzíva jeho pokus zblokovala do rohu klziska.
37:04
Yasin Ehliz sa presunul na modrú čiaru, odkiaľ vyslal nebezpečný príklep. Andreas Bernard opäť predviedol pohotový betón.
36:17
Leon Draisaitl predviedol vydarený individuálny prienik z pravého krídla až pred bránu Bernarda, ale ten ho vychytal ľavým betónom.
35:39
Andreas Bernard radšej prikryl puk, pretože videl, ako na neho smeruje Leon Draisaitl. Nasleduje reklamná prestávka.
35:07
Dennis Seidenberg je po štyroch minútach späť na ľadovej ploche, čo znamená, že Nemci zvládli dlhé oslabenie a nedovolili súperovi znížiť.
34:23
Taliani majú puk v útočnom pásme, dostávajú sa aj do zakončenia, ale vo finálnej fáze im chýba potrebná presnosť.
34:11
Talianski hokejisti si ešte vypýtali konzultáciu s videorozhodcom, či náhodou Insamova strela predsa nevošla do siete, no jeho odpoveď bola záporná.
33:57
importantMarco Insam predviedol ukážkovú delovku z pravého krídla, ale jeho príklep neprešiel do nemeckej siete, pretože sa zastavil na žŕdke.
33:07
Prvý dvojminútový trest Seidenberga je minulosťou, no Taliani ešte pokračujú v presilovke a chcú znížiť.
32:23
Domáca reprezentácia sa zatiaľ bez problémov bráni. Puk vyhodila cez všetky čiary a odišla striedať.
31:23
importantNemci mohli skórovať vo vlastnom oslabení. Patrick Hager našiel pred bránou voľného Gerrita Fausera, ktorého teč smeroval iba tesne vedľa.
31:07
Taliansko dostáva výhodu presilovky v trvaní štyroch minút. Dennis Seidenberg najskôr svojho súpera podrazil a potom aj tvrdo narazil na mantinel.
30:49
Justin Krueger bol síce voľný na modrej čiare, ale puk si dlho pripravoval na koncovku a napokon ho len nahodil na Andreasa Bernarda.
29:54
Taliani mohli ísť do rýchleho brejku dvoch proti jednému. Raphael Andergassen ale nepresne prihral Marcovi Insamovi.
29:14
Yasin Ehliz dlho váhal, čo urobí. Napokon poslal puk pred bránu, kde sa ho snažil tečovať Frederik Tiffels.
28:09
Luca Frigo pohotovo zakončil z otočky pred bránou. Danny Aus den Birken si pripísal jednoduchý a hlavne úspešný zákrok.
27:47
Christian Ehrhoff sa ocitol v dobrej pozícii na ľavom krídle, ale jeho strelu zblokoval Stefano Marchetti až na ochrannú sieť.
27:12
Nemci pokračujú v útočení, pretože ich súper je momentálne pasívny a nedokáže nič vymyslieť. Možno mu pomôže reklamná prestávka.
26:43
S Talianmi to vyzerá veľmi zle. Sú pod tlakom a strácajú na súpera tri góly. Ak chcú ešte zostať v hre o udržanie v elitnej kategórii, potrebujú minimálne bod.
26:00

26:00
goalNemecko dalo gól! Taliani sa dlho trápili v obrannom pásme a nedokázali dostať puk dostatočne ďaleko od vlastnej brány. Z neprehľadnej situácie pred Bernardom nakoniec profitoval DOMINIK KAHUN, ktorý úspešne dorážal. Asistencia: Yannic Seidenberg.
24:32
Giovanni Morini vnikol do útočného pásma, dokázal vystreliť z uhla, ale dorážka Diega Kostnera nebola dostatočne prudká.
24:06
Matthias Plachta sa dostával do veľkej šance, keď obral o puk váhajúceho Tommasa Goia. Rozhodcovia však odpískali ofsajd.
23:20
Yasin Ehliz mohol pridať ďalší nemecký gól, keď dorážal z tesnej blízkosti. Andreas Bernard zasiahol na poslednú chvíľu.
22:46

22:46
goalNemecko dalo gól! Domáci reprezentanti ostali naďalej v útočnom pásme a YANNICA SEIDENBERG zložil reparát, keď presnou strelou švihom z ľavej strany nedal šancu Bernardovi. Asistencia: Frank Hördler.
22:19
importantYannic Seidenberg výborne tečoval puk pred bránou a mal gól na hokejke. Andreas Bernard ešte lepšie zareagoval ľavým betónom.
21:40
Felix Schütz strieľal švihom z pravého krídla, ale jeho pokus minul bránu a Andreas Bernard nemusel zasahovať.
20:49
Matthias Plachta hľadal na opačnej strane útočného pásma Marcusa Kinka, ale puk mu poslal iba na päty.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 2 – 13.
Nemeckí hokejisti boli v úvodnej dvadsaťminútovke jasne lepší a svoju prevahu pretavili do rýchleho gólu Christiana Ehrhoffa. Potom však prišla blesková odpoveď Micheleho Marchettiho, ktorý z brejku znížil. Od tohto momentu Nemci tlačili súpera, ale druhého gólu sa dočkali až v závere tretiny z hokejky Matthiasa Plachtu.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:24
Domáci výber sa môže na chvíľu upokojiť, pretože remízový stav mu značne zväzoval ruky. Teraz je na rade súper.
18:16

18:16
goalNemecko dalo gól! Fanúšikovia oslavujú, pretože domáca reprezentácia sa vracia do vedenia. V presilovej hre sa presadil MATTHIAS PLACHTA, ktorého strela spomedzi kruhov prešla do siete. Asistencie: Dennis Seidenberg, Dominik Kahun.
17:50
Thomas Larkin vyhodil puk cez všetky čiary až k nemeckej bráne. Na poslednú chvíľu však nadskočil a Danny Aus den Birken mal problémy.
17:08
Nemci si vôbec nerozumeli v strednom pásme a takmer poslali do šance Talianov. Simonovi Kostnerovi však v dôležitom momente puk preskočil hokejku.
16:42
Domáca reprezentácia dostáva výhodu presilovej hry. Alexander Egger odišiel na trestnú lavicu za podrazenie.
15:50
Nemci majú jasnú streleckú aj hernú prevahu, ale stále narážajú na pozorne chytajúceho Bernarda, ktorého prekonali iba raz.
15:04
Tommaso Goi podrazil jedného z nemeckých hokejistov v strednom pásme. Rozhodcovia boli blízko a nechali hru pokračovať.
14:26
Do nemeckej zostavy sa po dvojzápasovom treste vrátil útočník Patrick Hager, ktorý bol pred chvíľou narazený na mantinel Thomasom Larkinom.
13:52
Matthias Plachta našiel v druhej vlne pripraveného obrancu Justina Kruegera, ktorý zakončoval švihom z osi ihriska. Andreas Bernard s pomocou spoluhráčov odolal.
13:28
Hra je prerušená. Nemci márne hľadajú cestu na prekonanie talianskej defenzívy a taktiku môžu prebrať počas reklamnej prestávky.
13:21
Taliani zbytočne neotvárajú hru a hlavne bránia. Ich hlavným cieľom je držať puku v strednom pásme, aby Bernard nemal prácu.
11:50
Yasin Ehliz našliapol na pravom krídle, chcel prihrávať medzi kruhy pripravenému Patrickovi Reimerovi, ale Taliani puk zrazili.
11:25
Konrad Abeltshauser kvalitne vystrelil od modrej čiary, puk bol ešte jemne tečovaný pred bránou, no Andreas Bernard zasiahol betónom.
10:55
Leon Draisaitl chcel prekvapiť taliansku defenzívu spätnou prihrávkou naslepo pred bránu, ale jeho pokus nedopadol úspešne.
09:40
Yannic Seidenberg vystrelil z ľavého krídla a Andreas Bernard vyrazil puk iba nad seba. Všetci potom sledovali, kam spadne, ale Taliani mali šťastie.
08:55
Viacero prerušení teraz znižuje tempo zápasu. Nemci dvakrát po sebe neprešli cez modrú čiaru v súlade s pravidlami.
08:25
Duel medzi Talianskom a Nemeckom je zaujímavý aj pre slovenských reprezentantov, pretože v prípade trojbodového víťazstva domáceho tímu sa zverenci Zdena Cígera definitívne zachránia.
07:19
Andreas Bernard prikryl puk pred napádajúcim Yannicom Seidenbergom a prerušil hru. Nasleduje reklamná prestávka.
07:00
Taliani zatiaľ odolávajú nemeckej prevahe a z času na čas sa vydávajú dopredu. Ich snaha väčšinou končí pri mantineli alebo za bránou.
05:56
Christian Ehrhoff mal šancu streliť druhý gól. Dostal výbornú prihrávku do voľného priestoru na ľavej strane, ale trafil iba vyrážačku Andreasa Bernarda.
05:37
Frederik Tiffels chcel prekvapiť Andreasa Bernarda strelou z ostrého uhla, no taliansky brankár bol pripravený a pritlačil betón k ľadu.
04:53
Nemci sa radovali veľmi krátko. Po vyrovnaní súpera zostali zaskočení a musia zase dobíjať talianske defenzívne hradby.
04:21

04:21
goalTaliansko dalo gól! Domáci fanúšikovia ani neprestali oslavovať a už smútia. Simon Kostner vysunul do úniku na pravom krídle MICHELEHO MARCHETTIHO a jeho strela prešla pomedzi betóny Aus den Birkena až do siete. Asistencia. Simon Kostner.
03:34

03:34
goalNemecko dalo gól! Kapitán domáceho výberu otvoril skóre. CHRISTIAN EHRHOFF dostal presnú prihrávku na ľavý kruh a strelou švihom prekonal Andreasa Bernarda. Asistencia: Leon Draisaitl.
02:50
Nemci sa nedokážu na dlhší čas usadiť v útočnom pásme. Talianski hokejisti puk rýchlo vyhadzujú do stredu klziska.
02:00
Taliani dnes potrebujú bezpodmienečne získať aspoň jeden bod. Ak sa im to nepodarí, s určitosťou vypadnú do nižšej kategórie.
00:57
importantChristian Ehrhoff sa predral až pred taliansku bránu, mal dostatok času aj priestoru na zakončenie, ale Andreas Bernard úspešne zasiahol.
00:29
Nemci odštartovali duel prvou útočnou akciou. Leon Draisaitl ale nezachytil prihrávku na ľavom krídle.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Všetky dnešné zápasy sa hrali pred zaplneným hľadiskom. Výnimkou nie je ani súboj domácich Nemcov s Talianskom, ktorý je dôležitý pre oba tímy.
Úvodné zostavy:

Taliansko: And. Bernard (Cloutier) – T. Larkin, L. Zanatta, Hofer, Helfer, Egger, Marchetti, Miglioranzi, Glira – Insam, Andergassen, Traversa – Morini, D. Kostner, S. Kostner – Ant. Bernard, Gander, Marchetti – Scandella, Goi, Lambacher.

Nemecko: Aus den Birken (Grubauer) – Reul, Ehrhoff, D. Seidenberg, Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Reimer, Ehliz, Tiffels – Hager, Schütz, Wolf – Macek, Plachta, Draisaitl – Kink, Y. Seidenberg, Fauser – Kahun.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu priamo z dejiska MS v hokeji 2017. O záchranu bojujúce Taliansko bude chcieť prekvapiť domácich Nemcov.

Taliansko je po piatich zápasoch základnej skupiny na poslednej priečke so ziskom jediného bodu, takže v posledných dvoch vystúpeniach potrebuje zabrať. Squadra Azzurra v prvom zápase majstrovstiev prekvapila Slovensko a prehrala 2:3 až po predĺžení. Potom však nasledovali samé porážky v riadnom hracom čase. Taliani dostali debakel 1:10 od Rusov, podľahli Lotyšom tesne 1:2, s Američanmi prehrali 0:3 a včera nestačili na Švédov pomerom 1:8. Výberu z Apeninského polostrova chýbajú výraznejšie osobnosti, ktoré by potiahli tím v dôležitých momentoch. Pätica najproduktívnejších Talianov má na konte len dva body.

Nemecko živí postupové šance, ale nebude to mať jednoduché. Domáca reprezentácia potešila zaplnený štadión hneď v otváracom dueli proti Američanom, ktorých zdolala 2:1. Od tohto zápasu však márne čaká na ďalší trojbodový zápis. S favorizovaným Švédskom prehrala 2:7 a nestačila ani Rusov, ktorým podľahla 3:6. Po náročnom štarte šampionátu mali Nemci na programe stretnutia proti rovnocenným súperom, no nedopadli podľa ich očakávaní. So Slovenskom síce otočili skóre a vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch, ale potom neudržali dvojgólový náskok proti Dánom a prehrali s nimi 2:3 takisto po samostatných nájazdoch.

Posledný vzájomný zápas sa datuje do roku 2013. V olympijskej kvalifikácii vtedy triumfovali Taliani 2:1 po predĺžení. O rok skôr sa tieto výbery stretli na svetovom šampionáte, kde sa naopak tešili Nemci z víťazstva 3:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Domáci Nemci pomohli sebe aj Slovákom, zdolali Talianov