Česi končia vo štvrťfinále, Rusom nestrelili ani gól

Ruský hokejista Nikita Kučerov prekonáva Pavla Francouza.
Ruský hokejista Nikita Kučerov prekonáva Pavla Francouza. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. máj 2017 o 16:15

Ruskí hokejisti strelili prvé dva góly v úvodnej tretine, posledný v záverečnej.

MS v hokeji 2017 - štvrťfinále:

Paríž (Francúzsko):

Rusko - Česko 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly: 9. Orlov (S. Plotnikov), 14. Kučerov (Kuznecov), 54. Panarin (Kučerov, Kuznecov)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lemelin (Rak.), Wehrli (Švaj.) - Oliver (USA), Vanoosten (Kan.), 6 209 divákov

Rusko: Vasilevskij - Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Belov, Provorov, Orlov, Zub - Telegin, Andronov, Ničuškin - Dadonov, Šipačov, N. Gusev - Panarin, Kučerov, Namestnikov - S. Plotnikov, Barabanov, Kuznecov - Tkačov

Česko: Francouz - Gudas, R. Šimek, Jeřábek, Šulák, Kempný, Rutta, Kundrátek - Sobotka, Jan Kovář, Voráček - Červenka, R. Hanzl, Pastrňák - Birner, P. Vrána, Řepík - Horák, Plekanec, T. Zohorna - Radil

PARÍŽ. Ruská hokejová reprezentácia si štvrtýkrát za sebou zahrá v semifinále majstrovstiev sveta.

Na MS v hokeji 2017 v Nemecku a Francúzsku si zverenci trénera Olega Znaroka poradili v štvrtkovom parížskom štvrťfinále s výberom Česka 3:0 a v sobotu ich v boji o prienik do finále čaká v Kolíne nad Rýnom duel proti víťazovi večerného zápasu Kanada - Nemecko.

Neinkasovali ani raz. Pozrite si, ako Rusi zdolali Čechov: fotogaléria

19.5.2017

Rusi brali medailu na ostatných troch šampionátoch, Česi sa druhýkrát za sebou nedostali cez štvrťfinále.

Ruskí hokejisti sa do štvrťfinále prebojovali z druhého miesta A-skupiny, kde pôsobili aj slovenskí hokejisti, Česi obsadili v B-skupine tretie miesto.

Hlasy po stretnutí:

Artemij Panarin, útočník Ruska: "Vraciame sa do Kolína a na súpera, či už ním bude Kanada alebo Nemecko, sa poctivo pripravíme."

Kľúčom k úspechu bola naša hra v oslabeniach. Chalani ich obránili excelentne, rovnako skvelý bol náš brankár. To bol rozdielový prvok.


Vladislav Gavrikov, obranca Ruska

Oleg Znarok, tréner Ruska: "Máme za sebou presun, kvalita ľadu bola veľmi zlá. V aréne bolo veľmi teplo. Kým sme si na všetko zvykli, tak sme sa do polovice prvej tretine väčšinou bránili. Potom sme však predvádzali svoju hru a zvíťazili sme."

Josef Jandač, tréner Česka: "Nedali sme góly. Potom Rusi prevzali iniciatívu a až do konca kontrolovali duel."

Sergej Andronov, útočník Ruska: "Boli sme na súpera pripravení. Česi vždy bojujú, hrajú tvrdo, navyše mali výhodu, lebo v Paríži hrali celý turnaj, poznali tunajšie klzisko a mantinely. V prvej tretine nás prevýšili, v druhej sme už hrali v pohode. Všetci v tíme si odviedli svoju robotu a hrali sme ako tím, blokovali strely a bojovali jeden za druhého."

Vladislav Gavrikov, obranca Ruska: "Kľúčom k úspechu bola naša hra v oslabeniach. Chalani ich obránili excelentne, rovnako skvelý bol náš brankár. To bol rozdielový prvok. Bol to náročný zápas, nemali by sme sa nechať tak často vylučovať."

Online prenos MS v hokeji 2017: Rusko - Česko (štvrťfinále)

Majstrovstvá sveta Štvrťfinále 2016/2017
18.05.2017 o 16:15
Rusko
3:0
(2:0, 0:0, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Česko
Prehľad
Góly a asistencie: 9. Orlov (S. Plotnikov), 14. Kučerov (Kuzněcov, Antipin), 54. Panarin (Kučerov). Rozhodca: Mark Lemelin (Rakúsko), Tobias Wehrli (Švajčiarsko) – Brian Oliver (USA), Nathan Vanoosten (Kanada).
Prenos
Tak to Česku znova nevyšlo. Mužstvo spoza rieky Moravy čaká na cenný kov od bronzu z MS 2012 a ich čakanie bude pokračovať aj ďalej. Rusi naopak potvrdili úlohu mierneho favorita a napokon zvíťazili s veľkým prehľadom 3:0. Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení Jan Rutta a Andrej Vasilveskij. Vzhľadom na to, že Česi na MS končia, známa je už aj trojica ich najlepších hráčov na turnaji Stali sa nimi Pavel Francouz, Radko Gudas a Jakub Voráček. S konštatovaním, že Rusi sa v semifinále stretnú s lepším z dvojice Kanada-Nemecko sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dnešného dňa. Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek!
Koniec zápasu.
59:46
Andrej Vasilveskij si ešte vylepšil štatistiky, keď kryl znova len ľahký puk z vrcholu ľavého kruhu. Zápas sa už len dohráva.
59:14
Radko Gudas skúsil nahodiť puk pred bránku, tam sa však k nemu neprebojoval Vladimír Sobotka a s českými šancami to už nevyzerá vôbec dobre.
58:28
Rusi hrajú v obrovskej pohode, Česi sú vývojom zápasu zaskočení. Po priťuknutí od Jevgenija Kuznecova napriahol Artemij Panarin, Pavel Francouz tentokrát zasahovať nemusel.
57:54
Ďalší takmer samostatný nájazd ruskej zbornej. Jevgenij Dadonov sa teraz obtočil okolo Tomáša Kundrátka, no puk skončil len na chráničoch Pavla Francouza.
56:39
importantFantastický Artemij Panarin. Ten znova predviedol svoju individuálnu šikovnosť, obhodil si Radka Gudasa, no v tej rýchlosti už nedokázal zdvihnúť puk tak, aby prekonal Pavla Francouza.
55:55
Rusi teraz predvádzajú mimoriadne takticky vyspelý výkon, keď vedomí si trojgólového vedenia uzavreli stredné pásmo a čakajú na to, čo vymyslí súper.
55:13
Tomáš Kundrátek skúsil nájsť na útočnej modrej čiare Tomáša Zohornu, no znova je z toho len zakázané uvoľnenie v podaní českého tímu.
54:48
Snaha sa českým hokejistom uprieť rozhodne nedá. Ďalšie nahodenie od Michala Kempného však nemohlo narobiť Andrejovi Vasilveskému žiadne problémy.
53:55

53:55
goalRusko dalo gól!
Česi pri svojej absolútnej ofenzívnej snahe prepadli v útočnom pásme, Nikita Kučerov založil protiútok a ponúkol ARTEMIJOVI PANARINOVI puk ako na zlatom podnose. Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Asistencia: Kučerov.
53:27
Jeden z najlepších českých hráčov v dnešnom zápase Jan Rutta si vypýtal puk od Romana Červenku, svojim nahodením však trafil znova len Rusa stojaceho pred sebou.
53:19
Česi sa teraz síce dokázali usadiť v útočnom pásme, no snaha Jakuba Voráčka či Michala Kempného bola aj v tejto chvíli márna. Rusi sa oslobodzujú za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa vráti pred Andreja Vasilevského.
52:34
Radko Gudas teraz vyhadzoval puk z vlastnej obrannej tretiny. Našťastie pre Čechov sa však puk dostal na tribúnu za pomoci teču jedného z ruských hokejistov.
51:55
Pavel Francouz znova podržal svoj tím, keď v ľahu dokázal zneškodniť príležitosť Sergeja Andronova z blízkosti vlastného bránkoviska.
51:25
importantČesi už hrajú vabank, čo sa im v tejto chvíli mohlo vypomstiť. Artemij Panarin zrýchlil okolo svojho spoluhráča z Chicaga Michala Kempného, v samostatnom nájazde ho však vychytal skvelý Pavel Francouz.
51:11
Česi vrhli všetky sily do útoku, strelu Michala Kempného však Vladimír Sobotka tečovať nedokázal.
50:32
Sympatická snaha Libora Šuláka. Český bek vypichol puk súperovi v strednom pásme a nadvakrát sa snažil hľadať Tomáša Zohornu pred bránkoviskom ruského tímu.
49:33
Zaujímavý počin Andreja Vasilevského. Ten totiž v končiacom oslabení svojho tímu dostal nahodený puk od Jana Ruttu, no rozhodol sa ho rozohrať, čím prekvapil všetkých hráčov na hracej ploche.
48:38
Tak teraz mali českí hokejisti dvojnásobnú smolu. Najskôr pri pokuse o tvrdý projektil zlomil hokejku David Pastrňák a následne puk dobre netrafil ani Jakub Voráček.
48:14
Rusi po nepresnosti z hokejky Radima Šimeka nedokázali zaútočiť, k puku sa dostal David Pastrňák, ktorý sa až v tejto chvíli postaral o prvý zákrok Andreja Vasilevského v tretej tretine.
47:55
Rusi pokračujú v nie príliš disciplinovanom výkone a sami ponúkajú Čechom ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie NIkita Kučerov.
47:20
Českí hokejisti sa spod obrovského tlaku súpera dokázali oslobodiť len vďaka zakázanému uvoľneniu, ktoré má na svedomí Tomáš Kundrátek.
46:54
importantRuský tlak sa stále zvyšuje. Arťom Zub sa teraz z pozície obrancu vydal až za bránku, odkiaľ naservíroval puk Sergejovi Andronovovi, ktorého fantastickým zákrokom vychytal Pavel Francouz. Ten tak naďalej drží Česko ako-tak nad vodou.
45:36
Rusi síce presilovú hru nevyužili, no ich tlak pokračuje. Dobre teraz zapracoval Tomáš Kundrátek, ktorý teraz pomohol Pavlovi Francouzovi zblokovaním strely Artemija Panarina.
45:09
Obliehanie českého bránkoviska zo strany Rusov pokračuje. Teraz v krátkom časovom slede pálili Anton Belov aj Artemij Panarin.
44:19
importantAž do tejto chvíle sme čakali na väčšiu príležitosť Ruska. Jevgenij Kuznecov pekne videl nikým nekrytého Nikitu Kučerova, ktorého projektil tesne minul bránku Pavla Francouza!
43:29
Tak za toto Josef Jandač svojho kapitána nepochváli. Pri tlaku českého tímu sa totiiž Jakub Voráček v útočnom pásme previnil zbytočnou nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
43:05
importantZaujímavá príležitosť Ruska. Dmitrij Orlov vyzval na samostatný nájazd rozbehnutého Nikitu Kučerova, no ten na Pavla Francouza nevyzrel.
42:49
Vadim Šipačov ukázal svoju individuálnu šikovnosť, odovzdal puk Arťomovi Zubovi, ktorého strelu Pavel Francouz len vyrazil.
42:11
Tomáš Zohorna chcel vyzvať na strelu Romana Horáka, no kombináciu hráčov štvrtej formácie prerušil dobre postavený Ivan Telegin.
41:59
Sergej Andronov hral v útočnom pásme s vysokou hokejkou, Nebolo to síce nebezpečné, rozhodcovia napriek tomu hru znova prerušujú a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
41:25
Ďalšie zakázané uvoľnenie Čechov. Libor Šulák nenašiel čepeľ hokejky rozbehnutého Romana Červenku, a tak sa hra vracia pred Francouza.
41:03
Na opačnej strane po prihrávke od Artemija Panarina vyskúšal pozornosť Pavla Francouza Nikita Kučerov.
40:49
Po prihrávke od Vladimíra Sobotku sa do šance tlačil Robin Hanzl, k bekhendovej strele sa však napokon nedostal.
40:15
Tak to, čo teraz spravil Radim Šimek, je len ťažko pochopiteľné. Ten totiž úplne zbytočne a veľmi prudko nastreľoval ešte z vlastného obranného pásma do útočného pásma a vyrobil tak lacné zakázané uvoľnenie.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina síce gól na jednej či druhej strane na rozdiel od tej prvej nepriniesla, no videli sme hokej vo vysokom tempe s minimom prerušení. V prostrednej dvadsaťminútovke už mali predsa len niečo viac z hry Rusi, no tí sa aj naďalej musia uspokojiť len s dvojgólovým vedením. Pre Čechov však stále nie je nič stratené, v hokeji nie je dvojgólová strata vôbec beznádejná.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:48
Dobrú prácu v útočnom pásme odviedol aktívny český bek Jan Rutta, no svojou prihrávkou nenašiel Romana Horáka, a tak to vyzerá, že sa v druhej tretine už nič nestane.
38:35
importantNádherná individuálna akcia Artemija Panarina! Útočník zbornej zrýchlil okolo obrancu, napálil puk na Pavla Francouza, no trafil len konštrukciu bránky!
38:02
Česi po vhadzovaní rozohrali kombináciu, na konci ktorej bola zblokovaná strela Jana Ruttu. Aj tentokrát sa bude vhadzovať pred Andrejom Vasilevským.
37:52
Po neúspešnom prieniku Jakuba Voráčka sa síce dostali k puku ruskí obrancovia, no tí ho poslali len cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie, a tak sa hra vracia pred Andreja Vasilevského.
37:10
Radko Gudas teraz ukázal, v čom je jeho silná stránka. Valerij Ničuškin proti nemu síce predviedol pekný a rýchly manéver, no český bek ho "prišpendlil" na mantinel a ďalej ho nepustil.
36:47
Michal Řepík to skúšal prekvapivo bekhendom priamo pred ruskú bránku, no puk napokon doputoval až na modrú čiaru k Michalovi Kempnému.
36:31
Tak teraz sa nám tempo hry poriadne rozbehlo. Najskôr David Pastrňák stroskotal proti Antonovi Belovovi a následne sám Belov projektilom od modrej čiary trafil obetavého Jana Kovářa. Hra sa konečne po niekoľkých minútach prerušuje.
35:35
Roman Červenka videl pred bránkou Robina Hanzla, ktorý však ešte odovzdával puk Davidovi Pastrňákovi. Znova to Česi prekombinovali.
34:58
Roman Horák stratil puk za ruskou bránkou, Viktor Antipin však krížnou prihrávkou Vadima Šipačova nenašiel. Puk je na českých hokejkách.
34:08
Po rýchlej kombinácii Čechov pálil ešte spred ľavého kruhu Petr Vrána, Andrej Vasilveskij pravým betónom puk vykopol k bočnému mantinelu. Hráme naďalej bez prerušenia.
33:27
Po veľkom boji v strednom pásme sa Čechom nevydaril prechod do útočného pásma. Ďalší pokus Rusov tak začína Vladislav Gavrikov.
32:45
importantKrásna individuálna akcia Robina Hanzla. Ten si prebral puk na útočnej modrej, postupne sa zbavil trojice súperov, mieril to na "teplomer", no Andrej Vasilevskij si aj tento zákrok postrážil.
32:18
Česi teraz zatlačili na ruskú defenzívu, puk sa dostal na hokejku Tomáša Kundrátka. Český bek ho okamžite nahadzoval pred Andreja Vasilevského, ktorý napriek tomu, že toho veľa nevidel, skryl ho vo svojej lapačke.
31:49
Tomáš Plekanec vymyslel zaujímavú prihrávku na Tomáša Zohornu, no toho si dobre postrážil Arťom Zub, ktorý získal puk na svoju hokejku.
30:45
importantČechom dnes presilové hry absolútne nevychádzajú. Do rýchleho protiútoku sa vydal Valerij Ničuškin, ktorý sa pokúsil obkrúžiť bránku, no hradbu tiel pred Pavlom Francouzom sa mu napokon prestreliť nepodarilo.
30:24
importantPeknú individuálnu akciu predviedol Jakub Voráček, presadil sa medzi dvojicou ruských obrancov, no Dmitrij Orlov mu ho v poslednej možnej chvíli dokázal vypichnúť.
29:45
Znova sa do puku oprel Jan Rutta, trafil však len Ivana Telegina a ten nazbieral dôležité sekundy pre svoj tím, keď podržal puk v útočnom pásme.
28:53
importantPuk do bránkoviska nahadzoval Jan Rutta, Vasilveskij ho pred seba len vyrazil, no k jeho spokojnosti rozhodcovia hru prerušili a vhadzovať sa bude znova po pravici ruského gólmana.
28:53
Ivan Provorov v strednom pásme zahákoval rozbehnutého Jakuba Voráčka, čo neuniklo pozornosti rozhodcov a tí posielajú ruského beka na trestnú lavicu.
28:42
Rusi teraz vyrobili v obrannom pásme Česka poriadny kolotoč, ktorý strelou ukončil Viktor Antipin. Jeho strelu síce Francouz len vyrazil, všetko však z českého pohľadu dopadlo dobre.
28:02
Teraz si Česi nerozumeli v rozohrávke z vlastného obranného pásma. Ak sa nemýlim, Libor Šulák dlhou prihrávkou nenašiel Jakuba Voráčka, a tak je z toho len zakázané uvoľnenie.
27:33
Česi sa vydali do útočného pásma, kde sa po dlhšom čase dokázali aj udržať, no prihrávka Tomáša Kundrátka cez bránkovisko nenašla hokejku Michala Birnera.
26:42
Rusi pokračujú v aktívnom forčekingu v útočnom pásme, Artemijovi Panarinovi však teraz v rozhodujúcej chvíli puk z čepele skĺzol.
25:45
Podarilo sa to teraz dvojici Plekanec-Voráček, no strela Tomáša Plekanca bola príliš nevýrazná na to, aby ohrozila Andreja Vasilevského.
25:11
Rusi výrazným spôsobom zvýšili aktivitu v útočnom pásme a ich českí súperi tak majú veľké problémy vôbec založiť akúkoľvek akciu.
24:08
Robin Hanzl stratil puk v blízkosti vlastnej bránky, do streleckej pozície sa tak dostal Jevgenij Dadonov, no Pavel Francouz znova predviedol kvalitný zákrok.
23:51
Česká prvá formácia teraz prežila veľmi dlhé striedanie, a tak môže ďakovať svojmu gólmanovi, že ju istým zákrokom zachránil od inkasovaného gólu.
23:33
Sergej Andronov dobre zapracoval pri mantineli proti Janovi Kovářovi, odovzdal puk Valerijovi Ničuškinovi, proti ktorému znova zasiahol Pavel Francouz.
22:37
Bohdanovi Kiselevičovi teraz puk ušiel až na vlastnú striedačku, a tak je hra prerušená a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
22:13
importantSkvelý Pavel Francouz! Po osi Kučerov – Kuznecov mohool z prvej páliť Artemij Panarin, no český gólman vytiahol ukážkový zákrok lapačkou!
21:45
Od modrej čiary sa do puku poriadne oprel Ivan Provorov, no mladučký ruský bek poslal puk len na betóny Pavla Francouza.
20:31
Druhú tretinu síce začali aktívnejšie Rusi, no Valerij Ničuškin poslal puk len na hokejku Jana Kovářa, a ten vyviezol puk až k Andrejovi Vasilevskému.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Do úvodného štvrťfinálového duelu v parížskej hale Bercy vstúpili síce aktívnejšie českí hokejisti, no tí svoje veľké príležitosti nevyužili, a tak prišiel trest. Skóre stretnutia otvoril Dmitrij Orlov a na priebežných 2:0 upravil v presilovej hre po peknej akcii Kuznecova Nikita Kučerov. Českí hokejisti nepredvádzajú zlý výkon, zatiaľ však nemajú príliš veľa šťastia v koncovke. Budeme zvedaví, čo nám obe mužstvá predvedú v nasledujúcich 40 minútach.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:59
Česi sa teraz v útočnom pásme nepresadili, do útoku sa ešte na poslednú chvíľu vydal Sergej Andronov, no ten vystrelil už po časovom limite, čo sa nepáčilo českým obrancom. Šarvátku za Francouzom však rozhodcovia vyriešili.
18:49
Puk do bránkoviska tentokrát nastreľoval Jan Rutta, avšak Andrej Vasilevskij si svoje chrániče aj v tomto prípade proti dobiedzajúcim českým hráčom postrážil.
18:10
importantKrásna kombinácia českého tímu! David Pastrňák bol znova vo veľmi dobrej streleckej pozícii, no zvolil prihrávku na ešte lepšie postaveného Jakuba Voráčka, ktorý opečiatkoval ľavú žrdku Vasilveského bránky!
17:25
Puk z hokejky Šimeka dobre zblokoval jeden z brániacich sa Rusov, a tak Česi musia zakladať ďalšiu útočnú akciu z vlastného obranného pásma.
17:05
Ďalšia presilovková príležitosť pre Česko. Alexander Barabanov totiž v útočnom pásme podrazil rozbehnutého Radima Šimeka, za čo si musí ísť oddýchnuť na trestnú lavicu.
16:45
Nedorozumenie v rozohrávke z hokejky Vladislava Gavrikova však zastavuje rozbehnutých Rusov a hra sa tak presúva pred Andreja Vasilevského.
16:18
Od modrej pálil Dmitrij Orlov, kde Michal Kempný znova neustrážil aktívneho Jevgenija Kuznecova, no ten na Pavla Francouza nevyzrel.
15:35
Rusom sa však v týchto chvíľach veľmi dobre darí brániť stredné pásma a Čechom tak niekoľkokrát v rade nezostalo nič iné, ako len vytečovať puk za bránku súpera tak, aby to nebolo zakázané uvoľnenie.
14:30
Čechov druhý inkasovaný gól poriadne nabudil a hneď si v útočnom pásme vytvorili niekoľko zaujímavých pozícií v blízkosti Andreja Vasilevského.
13:36

13:36
goalRusko dalo gól!
Rusi po prvý raz využívajú presilovú hru v dnešnom zápase. Jevgenij Kuznecov obišiel bránku, pekne našiel NIKITU KUČEROVA, a ten prepálil Pavla Francouza. Asistencie: Kuznecov, Antipin.
13:21
Znova sa do puku oprel Jevgenij Kuznecov, ktorý vyhnal svoj tím z útočného pásma a následne ho navyše vystavil postaveniu mimo hry.
12:54
Viktor Antipin sa ocitol až na hranici bránkovej čiary, odkiaľ prihrával medzi kruhy Jevgenijovi Kuznecovovi, no ten bránku Pavla Francouza netrafil.
12:44
Tak teraz sa českí hokejisti poriadne hnevajú. Jakub Jeřábek totiž predviedol pekný bodyček proti Nikitovi Kučerovovi, no rozhodcovia ho "odmenili" dvoma minútami za nedovolené bránenie.
11:37
Ešte v závere presilovej hry si Česko dokázalo vytvoriť zaujímavý tlak pred Vasilevským, ten však naďalej odoláva tlaku súperovej ofenzívy.
10:49
Rusi zaútočili v oslabení, no Vladimír Tkačov s Alexandrom Barabanovom prečíslenie dvoch proti jednému nevyriešili vôbec ideálne.
10:15
importantNo a už mohlo byť vyrovnané! Vo veľkej príležitosti sa po prihrávke od Radka Gudasa sa ocitol Vladimír Sobotka, no bránu Andreja Vasilevského netrafil!
09:39
Česi dostávajú príležitosť na vyrovnanie. Ďalším vylúčeným Rusom je útočník Nikita Gusev, ktorý sa previnil Nikita Gusev.
09:33
Plotnikov pokračuje vo svojej aktivite, tentokrát sa pokúsil obtočiť okolo brány, Pavel Francouz si svoju pravú žrdku postrážil.
09:19
Rusi opäť v útočnom pásme a vyzerá to tak, že sa dostávajú do svojho tradičného tempa. Sergej Plotnikov tentokrát sám strieľal, Francouz v tomto prípade pozorný.
08:45

08:45
goalRusko dalo gól!
Rusom síce nevyšiel úvod stretnutia, nevyužilli ani presilovú hru, no napriek tomu sa ujímajú vedenia. Sergej Poltnikov si počkal na nakorčuľovaného DMITRIJA ORLOVA, a ten prepálil aj ležiaceho Radka Gudasa. Asistencia: Plotnikov.
08:26
importantPredsa len si v tejto početnej prevahe Rusi vypracovali obrovskú príležitosť! Česi mali teraz aj trochu šťastia, keď po strele Jevgenija Kuznecova pomohli Pavlovi Francouzovi aj viacerí jeho spoluhráči.
07:52
Rusom absolútne nevychádza úvod tohto zápasu. Nedarí sa im ani v tejto presilovej hre. Antonovi Belovovi teraz dokonca ušiel puk až za modrú čiaru, a tak sa Rusi vyhnajú z útočného pásma.
07:03
Dobrá práca českého obrancu Radima Šimeka, ktorý teraz zapracoval proti váhajúcemu Vadimovi Šipačovovi a odpálil puk až za Andreja Vasilevského.
06:32
Prvú presilovú hru si zahrajú aj ruskí hokejisti. Potrestaným českým hráčom je práve David Pastrňák, ktorý si musí odpykať dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
06:15
importantObrovská príležitosť českého tímu! David Pastrňák bol sám medzi kruhmi, no v ideálnej streleckej pozícii sa ešte pokúsil hľadať Romana Červenku, ktorý však puk netrafil!
05:09
Pekná kombinácia českého štvrtého útoku, keď Tomáš Plekanec z prvej vyzval na strelu Tomáša Zohornu, Andrej Vasilevskij vyrazil puk na pravý mantinel.
04:22
Rusi sa teraz dokonca v oslabení vydali do útoku, no Sergej Barabanov puk za Pavla Francouza prepasírovať nedokázal. Vhadzovať sa však bude po ľavici českého gólmana.
03:59
Teraz si Česi nerozumeli v kombinácii v útočnom pásme a Rusi znova vyhadzujú puk cez celé klzisko.
03:25
Až v tejto chvíli sa po prvý raz brániacim sa Rusom podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary a Česi tak musia zakladať svoju ďalšiu kombináciu spoza Pavla Francouza.
03:08
Radim Šimek to teraz pekne nahazdoval pred Vasilevského, no puk tesne minul pravú žrdku ruskej bránky.
02:49
Tak toto nie je príjemný pohľad na Vladislava Namestnikova. Ten totiž schytal priamo do nechránených miest puk po delovke od Davida Pastrňáka od modrej čiary. Namestnikov odchádza za pomoci spoluhráčov na striedačku.
02:38
Prvú presilovú hru si vďaka svojej aktivite zahrajú českí hokejisti. Na trestnú lavicu odchádza Sergej Andronov, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
02:11
Českým hokejistom tentokrát nevyšla rozohrávka z vlastného obranného pásma, keď si Radim Šimek nerozumel so svojimi útočníkmi, a tak sa hra vracia pred Pavla Francouza.
01:49
importantVeľká príležitosť Čechov! Roman Horák sa pekne zbavil ruského obrancu, spoza brány nabil Tomášovi Plekancovi, no ten si ani tentokrát nepripísal svoj prvý gól na turnaji.
01:23
Prvý útočný výpad Rusov sa skončil postavením mimo hry, v ktorom sa ocitla dvojica Vladislav Namestnikov- Nikita Kučerov.
01:09
Veľmi dobrý vstup českého tímu do zápasu. Hra je až v tejto chvíli po prvý raz prerušená, keď Andrej Vasilevskij skryl vo svojich chráničoch puk po strele od Radka Gudasa.
00:50
Česi sa okamžite po vyhratom buly nasťahovali do útočného pásma a Andrej Vasilevskij musel riešiť hneď niekoľko situácií. Jakub Voráček sa obtáčal okolo brány, niekoľkokrát strieľal aj Radim Šimek.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Rusko: Vasilevskij (Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (C), Provorov, Orlov, Zub – Telegin, Andronov (A), Ničuškin – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Namestnikov – S. Plotnikov, Barabanov, Kuzněcov – Tkačov.

Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, Šulák, Kempný, Rutta, Kundrátek – Sobotka, Jan Kovář (A), Voráček (C) – Červenka, R. Hanzl, Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, Plekanec (A), T. Zohorna – Radil.

Rozhodca: Mark Lemelin (Rakúsko), Tobias Wehrli (Švajčiarsko) – Brian Oliver (USA), Nathan Vanoosten (Kanada).
Vážení fanúšikovia!

Majstrovstvá sveta v hokeji dospeli už do svojej vyraďovacej fázy. Dnes sú v Kolíne nad Rýnom a Paríži na programe štvrťfinálové súboje. No a hneď ten úvodný v parížskej hale Bercy ponúkne súboj odvekých rivalov Ruska a Česka. Stretnutie sa začína o 16:15.

RUSKO

Ruskí hokejisti zatiaľ predvádzajú na šampionáte veľmi kvalitné výkony. V kolínskej A-skupine v zápasoch, v ktorých boli jasnými favoritmi nezávahali, po samostatných nájazdoch zdolali aj Švédsko, no jediná prehra v záverečnom zápase skupiny s USA ich odsunula na konečne druhé miesto so ziskom 17 bodov. Napriek tomu, že zborná skončila „len“ na druhom mieste, jej ofenzíva bola zo všetkých mužstiev kolínskej skupiny najkvalitnejšia. Zverenci trénera Olega Znaroka nastrieľali v siedmich zápasoch celkovo až 35 gólov, čo nie je najvyššie číslo len vo vlastnej skupine, ale aj spomedzi všetkých tímov na turnaji. Najproduktívnejším hráčom Ruska je Artemij Panarin. Ten s 13 kanadskými bodmi za 3 góly a 10 asistencií kraľuje celému priebežnému kanadskému bodovaniu MS. Strelecky sa však darí aj ďalšej posile zo zámoria, a to Nikitovi Kučerovovi, ktorý súperových brankárov prekonal už 5-krát. Ruskí hokejisti sa môžu spoľahnúť aj na skvelého gólmana Andreja Vasilevského. Brankár Tampy Bay Lightning doposiaľ inkasoval len 10 gólov a svoju úspešnosť zákrokov si drží hranici 93,57%. Najväčšou zbraňou ruského tímu sú jednoznačne ich presilové hry. Tím okolo kapitána Antona Belova totiž v základnej skupine využil neuveriteľných 54,17% početných preváh. Rusi dominujú aj v úspešnosti streľby a čo je pomerne prekvapivé, po základných skupinách bola práve zborná druhým najdisciplinovanejším tímom zo všetkých účastníkov šampionátu.

ČESKO

Česi prišli na tieto majstrovstvá so smelými plánmi, no aj v ich prípade platí, že práve štvrťfinále rozhoduje o úspechu alebo neúspechu tímu na majstrovstvách sveta. Českí hokejisti v parížskej základnej skupine obsadili konečnú tretiu priečku, keď sa im podarilo nazbierať 13 bodov. Zverenci Josefa Jandača zaváhali zo siedmich stretnutí dvakrát. Najskôr v úvodnom dueli šampionátu podľahli favorizovanej Kanade a napokon nezvládli ani priamy súboj o druhú priečku v skupine so Švajčiarskom. Tímu okolo kapitána Jakuba Voráčka sa zatiaľ pomerne darilo v ofenzíve, keď tá ich spoločne s francúzskou bola druhou najefektívnejšou z B-skupiny. Čechom sa podarilo nastrieľať 23 gólov, no čo je zaujímavé, chýbal im nejaký strelecký líder. Až traja hráči totiž nastrieľali každý po tri góly – Roman Červenka, Roman Horák a Michal Řepík. Zaujímavosťou však je, že najproduktívnejším hráčom tímu je s bilanciou 1G+6A a siedmimi kanadskými bodmi David Pastrňák. Hlavný český tréner Josef Jandač síce na turnaji zatiaľ viac preferoval ako brankársku jednotku Petra Mrázka, no o niečo lepšie štatistky má Pavel Francouz, ktorý si v troch zápasoch udržal úspešnosť zákrokov na čísle 92,68%. Tak ako aj Rusi, aj Česi majú veľmi dobre zvládnuté presilové hry. Na gól ich premenili v základnej skupine 7 z 22 ponúknutých, čo značí mimoriadne kvalitnú úspešnosť 31,82%. Českým hokejistom sa však darí aj pri ich vlastnom oslabení, keď zo všetkých tímov na turnaji zlvádali početnú nevýhodu lepšie len Švédi.

História vzájomných duelov týchto dvoch tímov na majstrovstvách sveta je mimoriadne bohatá. Naposledy sa stretli vlani, keď českí hokejisti v základnej skupine v Moskve zaskočili domáci výber jednoznačným triumfom 3:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Česi končia vo štvrťfinále, Rusom nestrelili ani gól